Connect with us

Hirdetés

technokrata

Önkiszolgáló pénztári megoldások a magyar piacon

Laptop

Önkiszolgáló pénztári megoldások a magyar piacon

Az NCR Corporation bejelentette következő generációs önkiszolgáló pénztárának megjelenését a hazai piacon, amely gyorsabb és kényelmesebb önkiszolgáló megoldásokat kínál, valamint további kereskedelmi területekre terjeszti ki az önkiszolgáló kasszák által biztosított kényelmet.

A megoldás hozzásegíti a kereskedőket üzletmenetük átalakításához azáltal, hogy hatékonyabbá teszi működésüket, takarékosan bánik a kasszakezelési erőforrásokkal miközben növeli a vásárlók kiszolgálásának színvonalát. A 2008-ban először csak az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban és az eurozóna országaiban megjelent NCR SelfServ Checkout mostantól a magyar piacon is elérhető.

Az NCR becslése szerint 2007-ben az NCR SelfServ Checkout használatával több, mint 2,5 milliárd tranzakciót bonyolítottak le. A következő években is komoly növekedést valószínűsítenek, ahogy egyre több kiskereskedő telepít majd NCR önkiszolgáló megoldásokat, és egyre több fogyasztó fogja ezeket használni vásárlásai során.

A termék legfrissebb változatában jelentős újítás, hogy támogatja a szabványos integrált érme-visszaforgatást, illetve hogy lehetőség van az integrált bankjegy-visszaforgatásra. Ezzel a funkcióval a kiskereskedelmi üzletek takarékoskodhatnak a készpénzkezelési erőforrásokkal, valamint kevesebb váltópénzre van szükség a napi munka megkezdésekor. Ugyanakkor a vásárlók az önkiszolgáló pénztáraknál is kényelmesen visszakaphatnak készpénzt.

A megoldás új változatának még kifinomultabb és helytakarékosabb kialakítása lehetővé teszi, hogy az eszköz a nagy forgalmú kiskereskedelmi egységeken és élelmiszerboltokon túlmenően más helyeken, áruházakban, vegyeskereskedésekben, gyógyszertárakban és egyéb üzletekben is telepíthető legyen. A vásárlók saját maguk olvashatják le a termékek kódját, csomagolhatják be és fizethetik ki azokat készpénzzel, bank- vagy hitelkártyával, beleértve az egyre népszerűbb érintés nélküli fizetőkártyákat is.

Az új dizájn még inkább megkönnyíti a használatot a vásárlók számára.  A pénzbefizető és -kiadó nyílások egymás mellett vannak, amely felhasználóbarát tranzakciókat eredményez; a folyamat követését az eszköz különböző pontjain villogó fények segítik, végigvezetve a vevőket a fizetési folyamat egyes lépésein. Az NCR SelfServ Checkout emellett kibővült az NCR RealPOS High Performance Scanner/Scale eszközével, ami még gyorsabbá és könnyebben hozzáférhetővé teszi a kódleolvasást az önkiszolgáló fizetési folyamatban. Az olvasó tetején a jól látható LED Scan Advisor intuitív vizuális visszajelzést ad, ami különösen nagy segítség a hallássérültek számára.

A SelfServ Checkout olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek a kiskereskedők számára teszik vonzóbbá a környezetet. Az NCR Two-Sided Thermal Receipt Printer (kétoldalas hőtechnológiás blokknyomtató) mostantól mindegyik berendezésben alaptartozék. A nyomató egyszerre képes a hőpapír mindkét oldalára nyomtatni, ami akár 40 százalékkal csökkenti a papírfelhasználást. Ezzel mérsékelhető a papírgyártás és -szállítás energiaigénye, kevesebb szemét keletkezik, kisebb lehet a levegő- és vízszennyezés is. Az NCR önkiszolgáló alkalmazása emellett azzal is segíti az újrahasznosítható “zöld” csomagolások használatát, hogy a vevők a saját szatyraikat is elhelyezhetik a csomagolóterületen, anélkül, hogy ezt riasztást eredményezne. Az NCR SelfServ Checkout a sáv megvilágításánál támogatja az energiatakarékos fluoreszcens, kompakt izzók használatát is.

Végül, a megoldás hátterét egy sor olyan szolgáltatás biztosítja, amelyeket a gyorsabb megtérülés és a vásárlói elégedettség szem előtt tartásával terveztek. A sikeres önkiszolgáló implementációk a megfelelő telepítéssel kezdődnek, amit aztán folyamatos életciklus-támogatás követ, a rendszer maximális rendelkezésre állását biztosító karbantartás és help-desk szolgáltatások kiaknázásával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés