Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netbook: pehelysúlyú társ a mindennapokban

Laptop

Netbook: pehelysúlyú társ a mindennapokban

A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója bemutatta újdonságát, az NB100-as netbookot, amely elegáns színével, alig egy kilogrammos tömegével tökéletes hordozható számítógép. A 8,9 hüvelykes netbook fényes ezüst, kozmikus fekete és pezsgőszínben 2008 októberétől érhető el Magyarországon.

“A Toshiba NB100 netbook másodlagos eszközként kiváló megoldás azon felhasználók számára, akik többnyire PC-n dolgoznak, és a mobilitást igénylő munkához pehelysúlyú munkatársat keresnek” – mondta Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. “Az NB100 ideális választás, ha az elsődleges számítógép hordozhatósági, kényelmi vagy biztonsági szempontból nem felel meg az utazáshoz” – tette hozzá Patonai Szabolcs.

Az új netbookot arra tervezték, hogy megbízható hordozható úti- és munkatárs legyen a mindennapokban: a masszív, ugyanakkor stílusos váz mindent tartalmaz, ami a vezeték nélküli internetes böngészéshez, e-mailezéshez, dokumentumkezeléshez, zenelejátszáshoz, fényképek és videók megtekintéséhez, illetve ezek megosztásához szükséges lehet.

Az NB100 netbook 8,9 hüvelykes, WSVGA, 1024 x 600 felbontású LCD panellel és LED-es háttérvilágítású képernyővel rendelkezik. A legújabb Intel Atom CPU processzor segítségével a Toshiba netbook rendkívül energiatakarékos használatot biztosít. A számítógép két változatban kapható, az egyiken az Ubuntu Linux netbook Remix 1.0, a másikon pedig a Windows XP Home rendszer fut, így a felhasználók szabadon dönthetnek, hogy milyen szoftvert szeretnének használni. A fejlett multimédiás és kommunikációs lehetőségek biztosítják, hogy a kisméretű netbook képes legyen megfelelni az üzleti és multimédiás alkalmazások elvárásainak. A gép beépített videovezérlője teljes körű videolejátszási szolgáltatásokat biztosít, amelyeket kiválóan egészít ki a belső sztereó hangszóró. Ideális utazótársként lehetővé teszi, hogy a repülőgépen vagy a vonaton akár hosszabb időn keresztül dolgozhasson vagy filmet nézhessen a felhasználó.

A nagyobb átviteli sebességet biztosító Bluetooth 2.1, a WiFi (802.11 b/g) és a 10/100 Ethernet kapcsolat révén az NB100 egyszerűen kapcsolódik a perifériákhoz és az internet-elérési pontokhoz. Az új Toshiba netbook gazdag kommunikációs eszköztárát három USB port teszi teljessé, amelyeken keresztül további eszközök csatlakoztathatók, vagy a Sleep ‘n Charge funkcióval könnyen feltölthetők a lemerült mobileszközök, akár a netbook kikapcsolt vagy hibernált állapotában is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés