Connect with us

technokrata

Népszerűek a nyílt forráskódú szoftverek

Laptop

Népszerűek a nyílt forráskódú szoftverek

A Unixszal, Linuxszal és szabad szoftverekkel foglalkozó legjelentősebb weboldal, a közel 17 ezer regisztrált felhasználóval büszkélkedhető HUP (Hungarian Unix Portal) tagjai immár hatodik éve választhatták ki 20 kategóriában a kedvenceiket. A szavazáson öt, a Sun Microsystems égisze alá tartozó megoldás ért el előkelő, dobogós eredményt.

A legbiztosabb győzelmet a MySQL adatbázis-kezelő érte el a “Kedvenc adatbázis-kezelő” kategóriában. A tavalyi évben a Sun által felvásárolt MySQL megoldása immár öt éve zsinórban nyeri a magyar felhasználók kedvencének járó elismerést. A virtualizációs technológiák kategóriájában szintén a Sun technológiája nyerte el az első helyet.

A “Kedvenc programnyelvek” kategóriájában szoros versenyen ért el második helyezést a Java programnyelv, amely így nem tudta letaszítani trónjáról az évek óta  uralkodó PHP-t. A programfejlesztést segítő eszközök közül a Netbeans a második helyezést ért el, míg a szerver operációs rendszerek között egy bronzéremmel büszkélkedhet a Solaris/OpenSolaris páros.

“Nagyon örülünk a HUP olvasók díjainak, hiszen az oldal olvasói és tagjai magasan kvalifikált műszaki szakemberek, akik véleményére, javaslataira mindig figyelni kell. A Sun szerepelt a legtöbb kategóriában első, illetve dobogós helyen, ami azt mutatja, hogy a Sun Microsystems nyílt forráskódú szoftver stratégiája és megoldásai nagy népszerűségnek örvendenek a HUP regisztrált felhasználói között. Igyekszünk tovább fejleszteni megoldásainkat és reméljük jövőre is hasonló szép eredményeket érünk el.”- nyilatkozta Polner Tamás, a Sun Microsystems marketing igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin