Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nem kell fizetnie az Alcatel szabadalmáért a Microsoftnak

Laptop

Nem kell fizetnie az Alcatel szabadalmáért a Microsoftnak

Az Egyesült Államokban a szabadalmi ügyek legnagyobb részében ítélkező fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Microsoftnak nem kell kifizetnie közel 358 millió dollárt az Alcatel-Lucent francia cégnek, a szabadalmának a jogtalan használatáért.

Az Alcatel-Lucent és az amerikai szoftvergyártó már évek óta pereskedik egymással és kölcsönösen szabadalomsértéssel vádolják egymást. Tavaly egy szövetségi bíróság a francia vállalatnak adott igazat, és 358 millió dollár megfizetésére ítélte a Microsoftot, az Alcatel-Lucent egy szabadalmának a jogtalan használatáért az Outlook programban. Bár a fellebbviteli bíróság szintén úgy látta, hogy a Microsoft jogtalanul használta a szabadalmat, úgy döntött, hogy az amerikai cégnek nem kell büntetést fizetnie, mert a szabadalomsértés nem volt szándékos.

A fellebbviteli bíróság döntése ellen mindkét cég fellebbezni fog.”Örülök, hogy a bíróság eltörölte a büntetést, és ezután újabb jogi lépésekre készülünk”- mondta el a Kevin Kutz a Microsoft szóvivője a Reuters-nek.

“A pénzbüntetés eltörlését sajnáljuk, de a bíróság döntése, melyben megállapították, hogy az amerikai cég a szabadalmainkat használta, az alapja lehet egy következő, a megfelelő kárpótlásról szóló bírósági döntésnek”- nyilatkozta az Alcatel-Lucent szóvívője.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu