Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenki készíthet 3D filmet

Laptop

Mindenki készíthet 3D filmet

Nemsokára nemcsak a filmgyártó cégek lesznek képesek 3D-s felvétel készíteni, de otthon is lehetőség nyílik erre a közeljövőtőben. A Consumer Electronics Show-n (CES) a PDT a nagyközönség elé tárta az első háromdimenziós webkamerát.

A manchester-i PDT a CES-en bemutatta a Minoru webkameráját, amiben két lencse van, ami hasonló szögekben vesz fel, mint ahogy az emberi szem lát, így a végeredmény háromdimenziós érzetet kelt. A készülékhez külön szoftvert kell telepíteni, hogy a 3D hatás megvalósuljon. Ahhoz, hogy a felhasználó valóban így is lásson, egy kék-piros lencsés szemüveget kell viselnie.

A kamerát lehet használni normál módban, ekkor nincs szükség szemüvegre. David Holder a Minoru készítője azt közölte, hogy gyerekei inspirálták az új termék elkészítésében. “Két évvel ezelőtt elvittem gyermekeimet a Disney World-be. A 3D-s dolgok szórakoztatták őket a legjobban, meg a látvány, hogy a figurák kijönnek a vászonból.”

A TD Vision egy új kodeket mutatott be, ami sokkal egyszerűbbé teszi a háromdimenziós képek megjelenítését különböző otthoni képernyőkön. Ethan Shur a TD Vision szóvivője azt mondta, hogy ez a fajta megjelenés egyre elterjedtebb és népszerűbb, így szükség van a kodekjükre. Már tárgyalnak a DVD meghajtó cégekkel, és a televíziós adásokkal, de semmi biztosat nem tudott hírül adni – közölte a BBC.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés