Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvonták a támogatást a Duke Nukem fejlesztőitől

Laptop

Megvonták a támogatást a Duke Nukem fejlesztőitől

A videojáték szakmában régi motorosnak számító 3D Realms bezárta kapuit, mivel a Take-Two kiadó megvonta a támogatását a fejlesztőktől.

Az 1987-ben alapított cég népszerűsítette a shareware játékokat, és létrehozta a Duke Nukem sorozatot. A fejlesztők 12 éve dolgoztak már a folytatáson, a Duke Nukem Forever című játékon, de ahogy telt az idő, már csak gúnyolódott rajtuk az iparág. Kiadójuk, a Take-Two úgy döntött, többé nem támogatja a fejlesztést, de a játék nevére fenntartja a jogát.

“A 3D Realms-el kiadói megállapodásunk volt a Duke Nukem Forever-re, és ennek nem képezte részét a további támogatás”, mondta el Alan Lewis, a Take-Two közleményében. A fejlesztőcég hivatalosan nem kommentálta az eseményeket, de egy fórum bejegyzésben a cég egy alkalmazottja azt írta, “Ez nem egy marketing trükk. Igaz a hír. Jelenleg nem mondhatok többet”.

A többi, 3D Realms-el, vagy a játékkal kapcsolatban álló cég azonnal elhatárolódtak a nyilatkozatoktól. Az Apogee Software a Twitteren kijelentette, nem befolyásolja őket a 3D Realms kapcsán fennálló helyzet, írta meg a BBC.

“A Duke Nukem Trilógia fejlesztése nem áll le, és további bejelentések várhatóak további játékokkal kapcsolatban”, derült ki a Take-Two közleményéből. A Guardian egy újságírója annyit fűzött az eseményekhez, hogy a fejlesztőknek 12 évük volt befejezni a játékot, és ez a létező legmagasabb fokú hozzá nem értésről tanúskodik, hogy nem készült el.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés