Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az év játékhíre – mégis lesz Duke Nukem Forever!?!

Smart home

Az év játékhíre – mégis lesz Duke Nukem Forever!?!

Új információk (és egy kép) a 3D Realms által 10 éve „fejlesztett” szoftverről.

Milyen játékokat vártunk az elmúlt hónapokban, években sokat? Például a Crysis-t, a Call of Duty 4-et, a Half-Life 2-t (és kiegészítőit). Van azonban egy, aminek már akkora nimbusza van idestova 10 éve, hogy bármelyik, azóta készülő játékot maga mögé tudja utasítani. Ez nem más, mint a Duke Nukem 3D folytatása, a még 1997-ben beígért Duke Nukem Forever. A mögötte álló 3D Realms fejlesztőgárdája az eltelt egy évtized során folyamatosan életben tartotta a brandet, nem csoda, hogy a Wired magazin vaporware (vagyis bejelentett, de soha meg nem jelenő) listáján állandó jelleggel szerepel a program.

A játék harmadik része anno, a 486-os processzorok idején nagy sikert váltott ki, melyet elsősorban nem is látványvilágának, hanem a benne bőkezűen mért (néhol eléggé közönséges) humornak köszönhetett. Kezdetleges multiplayer része pedig sok LAN-partin okozott kikapcsolódást (és ordibálást) a 90-es évek közepe-vége felé. A ´97-es bejelentést követően úgy tűnt, hogy a negyedik rész is hamarosan piacra kerülhet – két demo napvilágot is látott az elkövetkező egy-két évben, de nagyjából ennyiben maradt a dolog. A grafikai motor többszöri leváltása, a fejlesztőcsapat szétválása nem tett jót a projektnek, amelyről azonban (legalábbis hivatalosan) nem mondtak le – ám játszható termék azóta sem született belőle.

A múlt éjjel a texasi Garlandben a 3D Realms megtartotta szokásos karácsonyi partiját. Az idei azonban más volt, mint az elmúlt években szokásos, állította Joe Siegler, a fejlesztői közösség egyik menedzsere: bemutattak egy teasert a Duke Nukem Foreverből. A teaserről, mint műfajról tudni illik, hogy a trailernél rövidebb videó, amolyan kedvcsináló „szösszenet”, melyben a bemutatandó alkotásról annak készítője többnyire alig 10-20 másodpercben igyekszik valamilyen üzenetet közvetíteni az érdeklődők számára. A játékot (még mindig) várók számára nagy szó ez: ha a teaser valóban létezik, és azt meg is jelentetik, akkor ez hosszú-hosszú idő óta most először jelent kézzelfogható bizonyítékot: fejlesztik. És ha valóban fejlesztik, akkor előbb-utóbb kész is lehet.

Állítólag rövid időn belül a nyilvánosság számára is megtekinthető lesz a teaser – amint ez bekövetkezik, természetesen azonnal hírt adunk róla. Addig pedig álljon itt egy kép (a 3D Realms szerint screenshot), ami a Duke Nukem Forever eljövetelét hirdeti.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés