Connect with us

technokrata

Megjelent a MailStore Server 4-es változata

Laptop

Megjelent a MailStore Server 4-es változata

A Yellow Cube 2000 Kft. által forgalmazott MailStore levélarchiváló rendszer Server kiadásának 4-es változata már Magyarországon is elérhető.

A most bejelentett változat számos újdonságot tartalmaz: ezentúl akár internet hozzáférés segítésével is elérhetjük a MailStore által archivált leveleinket, így a távoli használat lehetősége mellett a kliens oldalon sem szükséges az archívumban történő keresésre külön kliensszoftvert telepíteni. A MailStore kliens telepítésével továbbra is a legelterjedtebb Microsoft Office Outlook levelezőprogramokba is beépül, így anélkül is kereshetünk az archivált e-mailek között, hogy másik programra kellene váltanunk a levelezőkliensből.

Egyszerű megoldás az IMAP szerverek tartalmának archiválására

Az új kötegelt archiváló szolgáltatás révén a Linux és más nyílt platformokon futó IMAP szerverek összes postafiókja könnyedén archiválható, így nem szükséges a felhasználók archívumait egyesével létrehozni. Microsoft Exchange kiszolgáló használata mellett továbbra is megmarad a teljes AD integráció, így pár kattintással automatikusan beállítható a MailStore felhasználóinak és fiókjainak automatikus szinkronizálása. A keresését az új 4-es változatban megjelent virtuális mappák is megkönnyítik, amelyek akár dátum, téma, projekt, feladó, címzett vagy például csatolmány tartalma szerint is kereshetővé teszik az összefüggő e-maileket, akár több felhasználó postafiókján keresztül. Az így létrejövő virtuális mappákat a rendszer automatikusan karbantartja, és a levelek függetlenül attól, hogy fizikailag hol találhatóak, a virtuális mappában mindig rendszerezve lesznek. A szoftver további újítása, hogy minden egyes felhasználóhoz statisztikai adatokat rendel, így pontosan nyomon követhető az adott feladótól érkezett levelek száma, valamint a levelek által elfoglalt tárhely mérete. Az új MailStore archiváló már az archivált levelek SAN és NAS környezetben történő tárolását is lehetővé teszi, így lényegesen egyszerűbb a mentés és az adminisztráció.

Meredeken emelkedő népszerűség

A MailStore otthoni változata továbbra is ingyenesen elérhető egyéni felhasználók számára. A szoftver használóinak száma világszerte mindössze 2 év alatt elérte az 500.000-es határt, így a fejlesztők az egymilliós felhasználói létszám meghaladását tűzték ki célul. “Bízunk abban, hogy még 2009-ben, a hazai felhasználókkal együtt is segíthetünk elérni a következő mérföldkövet, hiszen az alig két hete történt itthoni bevezetés óta már több ezer magyar felhasználó töltötte le az ingyenes változatot.” – mondja Bódis Ákos, a forgalmazó Yellow Cube 2000 Kft. ügyvezetője.

Adjon egy ötletet – jól fizetünk!

A fejlesztő deepinvent cég mindig olyan új szolgáltatásokkal szeretné bővíteni a programot, amelyekre a felhasználóknak a leginkább szükségük van. A cég ezért arra ösztönzi a MailStore használóit, hogy küldjék el javaslataikat, mit látnának szívesen a következő változatban. Ha pedig valaki olyan ötlettel áll elő, amely másnak nem jut eszébe és belekerül a fejlesztési tervbe, a cégtől visszakaphatja teljes MailStore Server licencének árát.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu