Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a 17″-es MacBook Pro

Laptop

Megérkezett a 17″-es MacBook Pro

Az Apple bemutatta legújabb 17″-es MacBook Pro modelljét, gyönyörű és masszív, egyetlen tömb alumíniumból megmunkált vázba építve. Forradalmian új akkumulátora, akár 8 órányi mobil üzemidőt kínál és több mint 1000 töltési ciklust biztosít a mobil számítógépekbe épített hagyományos akkumulátorok élettartamának háromszorosát kínálva ezzel.

Az új 17″-es MacBook Pro nagyfelbontású, LED háttérvilágítású képernyőt tartalmaz, valamint üveg felületű Multi-Touch ujjkövetőt, mely az októberben bemutatott MacBook modellekben debütált. Az új mobil munkaállomás a legkorszerűbb NVIDIA grafikai technológiát és az Intel legújabb Core 2 Duo mobil processzorait is tartalmazza. Mint az iparág környezetvédelmi szempontból az élen járó mobil számítógép-családjának tagja, az új 17″-es MacBook Pro is nagyrészt újrahasznosítható anyagokból készült, teljesíti a legszigorúbb energiatakarékossági előírásokat és a más számítógépekben gyakran megtalálható káros anyagok felhasználása nélkül készült.

“Új akkumulátor-technológiát fejlesztettünk ki, amely lényegesen kedvezőbb mind felhasználóink, mind környezetünk számára” – mondta el Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. “Az Apple fejlett vegyészeti és gyártási technológiájának köszönhetően egyetlen feltöltéssel akár 8 órányi mobil üzemidőt érhetünk el és az akkumulátor akár 1000 töltési cikluson keresztül is őrzi kapacitását.”

Az Apple fejlett vegyészeti technológiát, új anyagokat és intelligens, adaptív töltési technológiát dolgozott ki az új akkumulátorhoz, amely így képes akár 8 órányi mobil üzemidőt és 1000 töltési ciklust biztosítani anélkül, hogy az új MacBook Pro vastagságát, súlyát vagy akár árát növelni kellene. A hosszabb akkumulátor-élettartam kevesebb hulladékot jelent.

Az új 17″-es MacBook Pro ultra-vékony, szélesvásznú, fényes felületű képernyőt tartalmaz, 1.920×1.200 képpont felbontással, mely 78 %-kal több képpontot jelent, mint a 15″-es MacBook Pro képernyője. Az új modell LED háttérvilágítású kijelzője ezen kívül akár 60 %-kal nagyobb színdinamikát biztosít mint a versenytárs termékek, 30 %-kal kevesebb energiát igényel és az ipari gyakorlattól eltérően nem tartalmaz higanyt sem.

Az alig 2,5 cm vastag, 3 kg tömegű új 17″-es MacBook Pro a jelenleg elérhető legvékonyabb és legkönnyebb mobil számítógép ebben a kategóriában. Ugyanekkor a leggyorsabb mobil Mac számítógép is, akár 2,93 GHz órajelű Intel Core 2 Duo processzorral, maximálisan 8 GByte RAM tárral és az átkapcsolható NVIDIA GeForce 9400M és 9600M GT grafikus vezérlőkkel. Az új modell alapkiépítésben 320 GByte-os, 5400 rpm fordulatszámú merevlemezt tartalmaz, de válaszható 7200 rpm fordulatszámú meghajtó vagy 128 illetve 256 GByte-os SSD háttértár is. Mint az új MacBook család többi modellje, az új 17″-es MacBook Pro is a következő generációs Mini DisplayPort csatlakozóval van felszerelve, melynek segítségével összekapcsolható az iSight kamerát, hangszórókat és mikrofont is tartalmazó 24″-es Apple LED Cinema Display képernyővel is.

Az új 17″-es MacBook Pro jól kiegészíti az alumínium “unibody” vázba épített MacBook modellek családját, melyek új mércét állítottak a környezettudatos tervezés és gyártás terén, kiérdemelve az EPEAT Gold minősítést is. Minden új MacBook “unibody” váz újrahasznosítható alumíniumból készül és energiatakarékos, LED megvilágítású képernyővel kerül forgalomba, mely nem tartalmaz higanyt vagy arzént. A teljes új MacBook család kielégíti a szigorú Energy Star 4.0 követelményeket, mentes a BFR anyagoktól és belső alkatrészei a PVC-től is. A 17″-es modell új akkumulátora hosszabb életciklusával szintén tehermentesíti a környezetet. A beépített akkumulátor kedvező árú cseréje magában foglalja az elhasznált alkatrész környezetbarát megsemmisítését is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés