Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még mindig a Lenovo Ázsia első számú pc-szállítója

Laptop

Még mindig a Lenovo Ázsia első számú pc-szállítója

A Lenovo csoport a múlt év utolsó negyedében is megtartotta Ázsia első számú pc-szállítója címét annak ellenére, hogy az eladások csökkentek és a régióban tíz év után először csökkentek a számítógép megrendelések.

A kínai gyengülő kereslet ellenére a világ negyedik számú pc-gyártója 3,4 millió számítógépet értékesített, ez 4,4 százalékkal gyengébb az előző év mutatóihoz képest – derül ki az IDC elemzéséből.

Ezzel a Lenovo meg tudta őrizni 19,5 százalékos piaci részesedését a Hewlett-Packarddal, a Dellel és az Acerrel szemben, melyek a világ top három pc-beszállítójának számítanak, írja az Online South China News. A Gartner elemző cég szerint a személyi számítógép eladások 19,5 millió darabra rúghattak a régióban, mely 1,8 százalékos emelkedést jelent az előző év utolsó negyedévében.

A Lenovo így meg tudta őrizni vezető pozícióját az ázsiai régióban, ám már jelezte, hogy a pénzügyi válság miatt nyeresége csökkenni fog. A Lenovo idén az alkalmazottak 11 százalékát küldi el. Ezt a lépést azért kényszerűen megtenni, mert tavaly szeptembertől a kereslet visszaesett. A cég 300 millió dollárt tervez idén megtakarítani.

Pesszimista előrejelzések szerint a Lenovo már csak vergődik, és képtelen lesz ebben az évben felvenni a versenyt a rivális cégekkel. Az előrejelzések nem minden alap nélküliek, hiszen szeptember vége óta a nettó profit 78 százalékkal esett vissza a cégnél, ami példátlan a számítástechnikai piacon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés