Connect with us

technokrata

Fókuszban a hatékony adatközpontok

Laptop

Fókuszban a hatékony adatközpontok

A Sun Microsystems egyik legújabb professzionális szolgáltatáscsomagja az energia-terület- és költséghatékony adatközpontok stratégiai tervezése és megvalósítása.

A környezetvédelem terén eddig is vezető szerepet vállaló Sun lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy meglévő adatközpontjaikat átalakítsák az alacsonyabb energiafelhasználás és magasabb energiahatékonyság érdekében, vagy olyan új moduláris adatközpont-struktúrát alakítsanak ki, amellyel az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően a lehető legjobban kihasználhatóvá válik a rendelkezésre álló hely és energia, továbbá minimálisra csökkenthetők a működési költségek.

“Minden adatközpont önmagában egy ökoszisztéma, amely folyamatosan változik és fejlődik, a változás okozta hatások pedig mérhetők és tervezhetők. A adatközpont hatékonysággal foglalkozó szolgáltatásaink révén akár 30%-al is csökkenthetjük az adatközpont működtetési költségeit. A legmagasabb hatékonyságfejlődés és egyben költségcsökkentés három területen nyilvánul meg: az áram és energiafogyasztásban, az optimális helykihasználtsággal tervezett rack-ekben, valamint a hűtésben és légkondicionálásban.” – mondta Georgiu Achilles, a Sun Magyarország Professzionális Szolgáltatások vezető szakértője.

A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatásaival a vállalatok biztosíthatják, hogy az üzleti és informatikai igényeiknek valóban megfelelő szintű adatközponttal rendelkezzenek. A Sun képzett tanácsadói képesek felmérni az ügyfelek informatikai ökorendszereinek valamennyi elemét, és segítenek összehangolni az üzletmenet folytonosságát elősegítő tervezést, az adatközpont berendezési stratégiáját és az informatikai rendszereket, így garantálva a biztonságosabb üzletvitelt. Az egyedi igényeket figyelembe véve, a hatékonyság növelése és az energiaszükségletek kielégítése érdekében a Sun szakértői tanácsolhatják az ügyfeleknek meglévő adatközpontjuk optimalizálását, esetleg egy Sun Modular Datacenter (Blackbox) telepítését, vagy teljesen új környezet létrehozását. A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatása az informatikai ökorendszer valamennyi elemére kiterjed, így az ingatlanra, épületekre, hardverre, szoftverre, hálózatra és biztonságra egyaránt. A döntést a modellezésen és szimuláción alapuló befektetésmegtérülés-elemzéssel készíti elő a Sun az ügyfelek számára.

Az adatközpontok tervezését is egyedülállóan oldja meg a Sun: az informatikai infrastruktúra tervezése és karbantartása területén szerzett tapasztalatokat a vállalat összeköti a gépészeti és villamosmérnöki tapasztalatokkal, lehetővé téve így az ügyfelei számára, hogy egységesen valósítsák meg informatikai és építészeti infrastrukturális igényeiket egyaránt. A kivitelezésben a Sun a legkiemelkedőbb infrastrukturális szolgáltatókkal működik együtt.

A Sun a saját kaliforniai adatközpontjának legújabb részét is az itt bemutatott megközelítéssel alakította ki, amelyben az integrált energiaellátás és a hűtési szolgáltatások terén világelső APC vállalattal dolgozott közösen.

 Az adatközpontok tervezése és a hardveres összevonások területén megszerzett tapasztalatok, jó gyakorlatok alkalmazásának köszönhetően az új adatközpont létrehozásával a Sun közüzemi számlája 60%-kal csökkent, és több mint 1,2 millió dollárt takarított meg, miközben az adatközpont területét 90%-kal csökkentette.

A Sun és az APC az infrastruktúra és az innovatív hűtési megoldások tervezése terén szerzett közös szakértelmét az ügyfelek számára is elérhetővé teszi.

 A Sun tanácsadói igény esetén a megvalósítás teljes folyamatát kézben tartják az ügyfél helyett: segítenek a megfelelő ingatlan kiválasztásában, felügyelik az építkezést a szakosodott partnerek segítségével, és közreműködnek az adatközpont megvalósításában az informatikai berendezések telepítésénél, beállításánál, valamint a telepítést követő támogatásban. A szolgáltatás részeként a Sun az adatközpont építése alatti időre áthidaló megoldást is kínál, például Modular Datacenter (Blackbox) bérlésének lehetőségét vagy hosztolási szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin