Connect with us

technokrata

Elérhető a Novell SecureLogin 7-es verziója

Laptop

Elérhető a Novell SecureLogin 7-es verziója

A Novell bejelentette a Novell SecureLogin 7, az iparág vezető vállalati egypontos bejelentkezést nyújtó (Enterprise Single Sign-on, ESSO) megoldásának legújabb kiadását.

A Novell SecureLogin segítségével leegyszerűsíthető a felhasználói hozzáférési folyamatok kezelése a vállalati rendszerekben. A megoldás lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak egyetlen, biztonságos bejelentkezéssel hitelesítsék magukat a vállalati erőforrásokon, amellyel kiválthatók a különböző felhasználónevek és jelszavak kezelésével járó feladatok. Az új Novell SecureLogin 7 jelentősen lecsökkenti a vállalati alkalmazások felkészítési idejét az egypontos bejelentkezés bevezetésére: hetekről akár napokra. Az egypontos bejelentkezést nyújtó megoldás biztosítja a felhasználók termelékenységének növelését, a jelszavakkal kapcsolatos költségek csökkentését, a biztonság megerősítését és a szabályozásoknak való megfelelést.

Napjainkban a vállalati informatikai egyik legnagyobb kihívása a szervezeten belül használt alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz tárolt több ezer egyedi felhasználónév és jelszó kezelése. A jelszavak számának növekedése csökkenti az informatikai és felhasználói hatékonyságot, ráadásul növeli az adminisztrációs költségeket és a biztonsági kockázatokat. Ezt alátámasztja a Novell biztonságtechnikai szakemberek körében végzett világszintű felmérésének eredménye, amelyben a megkérdezettek többsége azt állította, hogy vállalatuk informatikai ügyfélszolgálata az idejük legalább 30 százalékát a jelszavakkal kapcsolatos problémák megoldásával tölti.

A Novell SecureLogin termékét a Gartner a 2008-as ESSO Magic Quadrant jelentésében a vezető megoldások között pozícionálta. A terméknek ez az első kiadása azt követően, hogy a Novell 2009. februárban felvásárolta az ActivIdentity Corporation korlátozás nélküli forráskódlicencét, és ezzel  tovább erősítette a Novell SecureLogin piacvezető szerepét.

A Novell SecureLogin biztosítja, hogy az alkalmazottaknak csupán egyetlen felhasználónevet és jelszót kelljen megjegyezniük a szervezet erőforrásain történő hitelesítéshez, így könnyebben és gyorsabban férhetnek hozzá az alkalmazásokhoz. A megoldás erős hitelesítési (pl. biometrikus, vagy kártyás azonosítás) rendszer részeként is használható, így növelhető a hálózati biztonság és könnyebben teljesíthetők a biztonsági előírások.

A Novell SecureLogin 7 zökkenőmentesen együttműködik a Windows rendszerekkel, valamint a webes, Java-alapú és egyéb vállalati alkalmazásokkal. A megoldás új varázslója számos alkalmazást automatikusan integrál, így az ügyfelek és a partnerek más gyártók termékeihez képest sokkal gyorsabban realizálhatják az egypontos bejelentkezés nyújtotta előnyöket. Emellett a Microsoft Vista és a Microsoft Windows Server 2008 64 bites változatának támogatásával a Novell SecureLogin 7 jobb együttműködést biztosít a meglévő platformokkal és operációs rendszerekkel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin