Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy német vállalat Mac klónokat árul Németországban

Laptop

Egy német vállalat Mac klónokat árul Németországban

A német PearC vállalat három különböző teljesítményű Mac klónt dobott piacra. Tavaly júniusban az Apple jogsértések miatt perelte a Psystart, amiért szerzői jogokat sértett a cég azzal, hogy a társaság a Mac OS X operációs rendszereket telepített a gépekre.

A német PearC számítógépgyártó cég Intel alapú Mac klónokat hozott forgalomba Európában. A vállalat előtt, a Psystar is próbálkozott hasonlóval az Egyesült Államokban, de az Apple beperelte.

A cég terméke három változatban elérhető, név szerint Starter, Advanced és Professional (Kezdő, Haladó, Profi). Az árukat illetően a legolcsóbb 499 euró lesz (145 ezer forint), míg a csúcskategóriás végösszege 1499 euróra fog rúgni (435 ezer forint). A gépeket egyéni programokkal is lehet kérni, ebbe beletartozik a Mac OS X Leopard rendszer is.

2008 júniusában az Apple beperelte a Psystar-t, amiért a vállalat megsértette a szerzői jogokat és a licencszerződéseket, a cég olyan számítógépeket hozott forgalomba, amire Mac OS X volt telepítve. Az Apple végfelhasználói szerződése szerint a Mac OS X rendszert csak Apple gépre lehet telepíteni. A PearC a FAQ-ban (gyakran ismételt kérdések) azt a hírt közölte, hogy a német törvénykezés támogatja a felhasználókat és bíznak benne, hogy Németországban a termékeik legálisnak minősülnek – adta hírül a Macworld.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés