Connect with us

technokrata

Csúcsminőségű multimédia Linuxos desktopokra

Laptop

Csúcsminőségű multimédia Linuxos desktopokra

A Novell által szponzorált nyílt forráskódú kezdeményezés, a Mono Project újabb fejlesztési állomásához érkezett: bejelentették a Moonlight 1.0 változatát.

A Moonlight az első, és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz, illetve biztosítja a Windows Media tartalmak használatához szükséges platformot.

A Novell ezzel is bizonyította, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Linuxot a multimédiás- és a gazdag felhasználói felülettel rendelkező internetes alkalmazások szempontjából is elsőrendű platformmá tegye. A nyílt forráskódú médialejátszó létrehozásán dolgozó, szintén Novell által támogatott Banshee projekttel együtt a Moonlight is része a Linuxon futó teljes multimédia megoldásnak.

A Moonlight már több tízezer Linux-felhasználónál bizonyított. A Moonlight előzetes kiadása 2009. január 19-én jelent meg, azért, hogy a Linux-felhasználók is végignézhessék a Barack Obama beiktatását sugárzó Silverlight közvetítést. Akkor több mint 20 ezer Linux-felhasználó töltötte le a Moonlight alkalmazást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin