Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcsminőségű multimédia Linuxos desktopokra

Laptop

Csúcsminőségű multimédia Linuxos desktopokra

A Novell által szponzorált nyílt forráskódú kezdeményezés, a Mono Project újabb fejlesztési állomásához érkezett: bejelentették a Moonlight 1.0 változatát.

A Moonlight az első, és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz, illetve biztosítja a Windows Media tartalmak használatához szükséges platformot.

A Novell ezzel is bizonyította, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Linuxot a multimédiás- és a gazdag felhasználói felülettel rendelkező internetes alkalmazások szempontjából is elsőrendű platformmá tegye. A nyílt forráskódú médialejátszó létrehozásán dolgozó, szintén Novell által támogatott Banshee projekttel együtt a Moonlight is része a Linuxon futó teljes multimédia megoldásnak.

A Moonlight már több tízezer Linux-felhasználónál bizonyított. A Moonlight előzetes kiadása 2009. január 19-én jelent meg, azért, hogy a Linux-felhasználók is végignézhessék a Barack Obama beiktatását sugárzó Silverlight közvetítést. Akkor több mint 20 ezer Linux-felhasználó töltötte le a Moonlight alkalmazást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés