Connect with us

technokrata

Kicsit még várni kell az okosotthonok teljes térnyerésére

okosotthonos

Smart home

Kicsit még várni kell az okosotthonok teljes térnyerésére

Kicsit még várni kell az okosotthonok teljes térnyerésére

Harmadszorra is időt kért a Matter, állítólag a népszerűségének áldozata.

Tovább csúszik az okosotthonos kütyük közös nevezőre hozása.

A 2019-ben még Project CHIP-ként bemutatkozott, majd később a Matter végleges nevet kapott kommunikációs protokoll véget fog vetni az egymással inkompatibilis okosotthonos eszközök korának, a jövőben a vevők az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelően bármely gyártó termékeit kombinálhatják majd a rendszereikben.

A szabvány mögött álló Connectivity Standards Alliance iparági szervezet eredetileg 2020-ban kívánta útjára indítani a Mattert, ám az illetékesek különféle nehézségek láttán először 2021-re csúsztatták, majd további problémák miatt 2022 közepére tolták a rajtját. Most bejelentették a harmadik időkérést, szerencsére csak pár hónapról van szó, a legújabb álláspont szerint 2022 őszén válhatnak elérhetővé az első Mattert támogató kütyük, továbbá a szabvánnyal való kompatibilitást utólag meghozó frissítések a megfelelő eszközökre.

A legújabb halasztás okát a Matter nagy népszerűsége jelenti, a CSA szerint a vártnál is több vállalat kívánja támogatni, ami növelte a szoftverfejlesztői készletének (SDK) komplexitását. Az illetékesek nem szeretnének egy bugos, instabil, reszelésekre szoruló kódbázist kiadni a kezeik közül, hiszen garantálniuk kell, hogy a különböző gyártók termékei gond nélkül képesek legyenek együttműködni.

Forrás: ORIGO

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu