Connect with us

Hirdetés

technokrata

Boldog születésnapot App Store!

Laptop

Boldog születésnapot App Store!

Július 10-én ünnepli első születésnapját az App Store, mely jelentős sikereket könyvelhet el az eltelt egy év alatt.

Az App Store nemrég ünnepelte egymilliárdodik letöltését, a legfrissebb adatok szerint több mint 50 ezer alkalmazás érhető el az Apple online boltjában. Az évforduló ünneplése alkalmából az Apple egy új iTunes szekciót hozott létre, melyben a kedvenc alkalmazásaikat, játékokat és egyéb szoftvereket gyűjtik össze.

Az iPhone alkalmazások, és az Apple értékesítési rendszerének a sikere megváltoztatta a mobilipart és több programozót is gazdaggá tett. Az amerikai cég internetes boltjába bárki feltölthet alkalmazásokat, melynek értékesítéséből befolyt összeg 70 százaléka marad a programok szerzőinél.

Az Apple boltjának a sikere a többi mobilgyártót is rávette arra, hogy hasonló oldalt hozzon létre. A Research in Motion a közelmúltban nyitotta meg az alkalmazásboltját és a Palm is saját alkalmazás bolt nyitását tervezi.

A Nokia már megnyitotta online tartalmakat és alkalmazásokat kínáló boltját, az Ovi Store-t, melyet 50 millió felhasználó érhet el. A mobilcég az Apple App Store sikerét kívánja megismételni. A rivális megoldás nagyon népszerűnek bizonyult, kevesebb mint egy év alatt több mint egymilliárd letöltést végeztek, és most a mobilgyártók és szolgáltatók, mint a Vodafone, a Nokia, vagy a Microsoft is be akarnak kerülni erre a piacra, írta meg a Reuters.

A finn gyártó boltja hétfőn kezdte el megnyitni alkalmazásboltját, először az ausztrál és szingapúri felhasználóinak. Most már nyolc országban érhető el a szolgáltatás, és a telefonszámlához lehet írni a vásárlásokat. Az AT&T tervei szerint az Egyesült Államokban még az évben elindítják az Ovi Store-t.

A Juniper Research jelentése szerint, 2014-re 25 milliárd dollárra növekszik a mobilalkalmazásokból származó bevétel. Addigra már nem csak a high-end, hanem a tömegeknek szánt mobilokban is elérhetőek lesznek alkalmazásboltok.

A jelentés szerint a bevételek túlnyomó többsége ma még az egyszeri letöltésekből származik. Azonban egyre terjednek az alkalmazásokba épített fizetős módszerek, amivel további hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, és 2011-ben már ezek adhatják a bevételek nagyobbik része. Az elemzés azt jósolja, hogy a mobilszolgáltatók is előállnak majd saját alkalmazásboltjaikkal, hogy ne csökkenjen tovább a részesedésük a tartalomszolgáltatói piacon.

Ugyanakkor a Juniper leszögezte, hogy hosszú távon az operátoroknak az adatforgalmi-díjakból származó bevételek jelenthetik a fő jövedelmet, sokkal inkább, mint a tartalomszolgáltatásból. A kutatócég szerint a játékpiac a jövőben is megmarad a legnagyobbnak a kisalkalmazásokon belül, de a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások terén már 2009-ben is a multimédiához és szórakoztatáshoz köthető programokból származik a legtöbb bevétel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés