Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Xbox romlik el a leggyakrabban

Laptop

Az Xbox romlik el a leggyakrabban

Az Xbox 360 a legkevésbé megbízható konzol. Egy felmérés szerint a Microsoft játékgépei a vásárlást követő két év során kétszer olyan gyakran romlanak el, mint a Playstation 3 és nyolcszor annyiszor, mint a Wii konzolok.

Az Xbox 360 a legmegbízhatatlanabb játékgép, derül ki a Square Trade szórakoztató elektronikai eszközök javításával és a jótállási idejének a meghosszabbításával foglalkozó cég jelentéséből. Az amerikai vállalat 16000 játékgépet választott ki véletlenszerűen azok közül, melyeknek tulajdonosai a vásárlást követően megállapodtak a céggel, az esetlegesen előforduló hibák javításáról. A gépek között 2500-2500 Playstation 3 és Xbox 360 volt, és 11000 Wii, mivel a Nintendo játékgépek vásárlói sokkal gyakrabban kötnek szerződést a vállalattal, mint a többi konzolgyártó termékeit választók.

Az amerikai cég által vizsgált Xbox 360 játékgépeknek közel a huszonnégy százaléka romlott el a megvásárlásukat követő két év során, míg a Playstation 3 konzoloknak a tíz, a Nintendo gépeinek pedig csak a 2,4 százaléka hibásodott meg ez alatt az idő alatt. A vizsgált gépek hibáit nem a tulajdonosaik okozták.  

A Game Infomer nevű számítógépes játékokkal foglalkozó magazin az előző hónapban közzétett internetes felmérése a javítással foglalkozó cég vizsgálatánál is sötétebb képet fest a Microsoft játékgépeiről. A magazin ötezer előfizetőjét kérdezte a konzolokkal kapcsolatos tapasztalatairól. Míg felmérésben részt vevő Xbox 360 tulajdonosoknak az 54 százaléka számolt be a játékgépe meghibásodásról, a Playstation 3 tulajdonosoknak csak a tíz, a Wii játékgépet vásárlóknak pedig csak a hét százaléka mondta azt, hogy elromlott a konzolja.

A Microsoft játékgépeinek a két leggyakoribb hibája a “Red Ring of Death (Vörös Halál Köre)” és az “E74-es kód”. A “Red Ring of Death” arról kapta a nevét, hogy ha bekövetkezik, akkor az a gomb, amivel a konzolt be lehet kapcsolni zöld helyett pirosan kezd el világítani. Az E74-es hibaüzenetet általában azután szokta megjeleníteni az Xbox, hogy vonalak jelennek meg a konzollal összekötött tévé képernyőjén.

A Microsoft 2007-ben a gyakori meghibásodások miatt bejelentette, hogy azoknak az Xbox 360 játékgépeknek a garanciális javítását a vásárlást követő három évig vállalja, melyeknél előfordul a “Red Ring of Death”. A cég máig nem magyarázta meg, hogy mi okozza az ijesztő nevű hibát, azóta viszont a másik gyakori meghibásodásra is kiterjesztette a garanciát.

Az Xbox 360 játékgépet a megjelenését követően, szinte minden évben új processzorral látta el a redmondi cég, és folyamatosan próbálja javítani a konzoljai minőségét és csökkenteni a meghibásodások számát. A 2008-as Jasper processzorral ellátott modelleknek pedig a Microsoft szerint csupán a négy százaléka romlik el a megvásárlásukat követő első évben. “Keményen dolgoztunk a termékeink fejlesztésén, és azt hiszem kijelenthetem, hogy a hibalehetőségek nagy részét sikerült kiküszöbölnünk. A játékgépeink minősége rendkívül fontos a számunkra, és ezért sem hárítjuk a javításuk költségét a tulajdonosokra” – nyilatkozta Aaron Greenberg a Microsoft Xbox360 részlegének egyik vezetője a Gamespot-nak.

Ha valakinek elromlik az Xbox 360 játékgépe, akkor érdemes felhívnia Microsoft magyarországi ügyfélszolgálatát. Ha a konzolra vonatkozik a három éves garancia, a cég küldeni fog egy futárt a játékgépért és néhány héten belül megjavítja. A flashelt konzolok javítását nem túl meglepő módon nem vállalják.

A YouTube-ra feltöltött videók tanulsága szerint a “Red Ring of Death” hibát, egy rövid ideig orvosolja, ha egy törülközővel körbetekerjük a konzolt, és túlmelegítjük, ez azonban nem igazán jó ötlet. A hiba a konzol törülközős javítása után is visszatér, a garancia pedig elveszhet, ha túl jól sikerül a művelet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés