Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG új monitorjai kímélik a szemet

Laptop

Az LG új monitorjai kímélik a szemet

Az LG Electronics bemutatta új W53 SMART monitorjait, amelyek önműködően alkalmazkodnak a helyiség fényviszonyaihoz és a képernyő tartalmához, így tartós használat során kevésbé terheli szemünket. Ezek a 18,5 és 27 inch közötti méretű SMART monitorok 1366×768 felbontástól egészen 1920 x 1080p teljes nagyfelbontású (Full HD) képet kínálnak, 16:9-es képarányuk pedig tökéletes a Full HD filmekhez és játékokhoz.

Az LG Európa- és Ázsia-szerte végzett átfogó kutatásai során úgy találta, hogy az emberek főleg amiatt panaszkodnak a monitorjaikkal kapcsolatban, hogy a képernyő fényereje vagy túl magas vagy túl alacsony, és ez fárasztja a szemet. A SMART Monitor termékcsalád tagjai kímélik a szemet, és intelligens funkciókkal segítik a mindennapi munkavégzést.

Az LG W53 Full HD felbontású monitorjai a “SMART technológiák” néven ismert intelligens funkciók teljes tárházát kínálják. Az önműködő fényerő-szabályozási funkció bekapcsolásával az LG W53 termékcsaládjába tartozó monitorok a fényerőt és a kép egyéb beállításait automatikusan a helyiség fényviszonyaihoz és a képernyőn megjelenő tartalomhoz igazítják. A nap előrehaladtával a képernyő beállításai követik a fényviszonyok változását, és a fényerő folyamatos igazításával segítenek kiküszöbölni a szem megerőltetését.

Ezek a SMART funkciók az önműködő beállításokon túl a képernyőn megjelenő tartalmat is elemzik. Amikor a monitoron megjelenő kép sötét színeket tartalmaz, a képernyő fényereje megnövekszik, és fordítva, ha a tartalom fényereje túl magas, a monitor fényereje intelligens módon elhalványul.

A monitorok automata fényerő-szabályozási funkciója nemcsak a képernyőn megjelenő kép minőségét javítja, de a háttérvilágítás intenzitásának csökkentésével az áramfogyasztást is jelentősen csökkenti.

A monitoron egy időzítő is található, amely emlékeztet arra, hogy időnként álljunk fel a monitor elől és pihentessük a szemünket. Az időzítő a monitor egyéb funkcióit is irányító, egyszerűen alkalmazható felhasználói felületen állítható be órás időtartamokra vagy egy adott időpontra. A W53 felhasználóbarát jellegét mutatja, hogy az aljában egy közelségérzékelő van, amely észleli a kéz közeledését, és bekapcsolja a háttérvilágítást. Amikor pedig a készüléket nem használják, a fények elhalványulnak.

A W53 termékcsalád egyedi funkciója a mozi üzemmód, amely az internetes videók megtekintése során kiszűri a zavaró tényezőket. Ez a hasznos funkció a mozgókép kivételével mindent elsötétít, így a felhasználó a kívánt tartalomra figyelhet, és nem zavarják villogó hirdetések.

Az emberek manapság folyamatosan képernyőket néznek: nemcsak munka közben a számítógépét, hanem a mobiltelefonok, MP3-lejátszók, GPS navigációs rendszerek és digitális fényképezőgépek képernyőit is. Egy ilyen nap jelentősen kifáraszthatja a szemet, ezért az LG eltökélten dolgozik azon, hogy SMART monitorjaink ne csak csúcsminőségű képet kínáljanak, hanem minimálisan terheljék a szemet.

Az LG W53 SMART monitor termékcsaládja karcsú és kompakt csomagban kínál magas színvonalú képminőséget. A 1920 x 1080 képpontos Full HD felbontáson felül a monitorok akár 50,000:1 digitális minőségi kontrasztarányt és 2 ms válaszidőt kínálnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés