Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel átnevezi a termékkínálatának egy részét

Laptop

Az Intel átnevezi a termékkínálatának egy részét

A processzorgyártó tervei szerint néhány brandjét, mint a “Centrino” családot, átalakítja, hogy kevesebb terméknévre koncentrálhasson, mert tovább akar terjeszkedni a mobileszközök piacán.

Az Intel megszünteti a Centrino név használatát az otthoni számítógépekre a következő évtől. Ehelyett WiFi és WiMAX képességekkel bíró hordozható eszközökre fogja inkább használni. A Core brand olyan alkategóriáit, mint a “Core 2 Duo” használatát is befejezi. “Rengeteg platformunk, és túl sok terméknevünk van, ami összezavarja mind a fogyasztókat, mind pedig az IT beszerzőket”, mondta el Bill Calder Intel szóvivő. A jövőben a Core 2 Duo, Core 2 Quad és hasonló termékekre, mint a Core processzorok családjára fog a cég hivatkozni.

A chipek nevei is egyszerűbbek lesznek, mint a Core i3, Core i5, és a Core i7. Az Atom, Celeron, Pentium, és Core márkaneveket továbbra is használni fogja. Az Atom továbbra is az ultramobil netbookokba tervezett processzorokat jelöli, míg a Celeron, Pentium és Core chipek egyaránt előfordulhatnak laptopokban és asztali számítógépekben is, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés