Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Adobe új szerver technológiával indítja útjára az elektronikus könyvterjesztést

Laptop

Az Adobe új szerver technológiával indítja útjára az elektronikus könyvterjesztést

A Content Server 4 egy új szerver szoftver szolgáltatás, amelynek segítségével az Adobe Digital Editions szoftver formátuma alá letölthető elektronikus könyvek (eBook) másolásvédetté tehetők.

A több mint harminc nemzetközi iparági partnerrel együttműködésben fejlesztett Adobe Content Server 4 használatával a kiadók, terjesztők, könyvtárak és egyéb elosztók több százezer eladásra vagy kölcsönzésre szánt könyvet képesek kezelni. A digitális olvasás élménye, az Adobe Digital Editions szoftvernek köszönhetően mind a Microsoft Windows, mind a Macintosh rendszereken, valamint a Sony Reader Digital Book termékéhez hasonló új platformokon is egyre szélesebb körben népszerű.

“Tudjuk, hogy a digitális könyvek vásárlói választékos tartalmat, az olvasó platformok és készülékek megválasztását, valamint azt a lehetőséget igénylik, hogy elektronikus könyvük (eBook) elérhető legyen kedvenc terjesztőjüknél, a helyi könyvtárban vagy éppen közvetlenül a kiadónál” – nyilatkozta Paul Weiskopf, az Adobe vállalatfejlesztési osztályának (Corporate Development) rangidős alelnöke. A kiadói iparág az Adobe Content Server 4 szoftver használatával egyszerre képes biztosítani az elektronikus könyvek (eBook) vásárlói által igényelt szolgáltatásokat és az értékes szerzői jogok védelmét.

Az új szerver szoftver támogatja a PDF (Portable Document Format) és az EPUB fájl formátumokat. Utóbbi egy XML nyelv alapú iparági szabvány, melyet széleskörű kiadói háttér és az amerikai könyvkiadók szövetsége (Association of American Publishers) támogat. A támogatott EPUB formátum használatával a könyvkiadók, könyvtárak és tartalomösszegzők biztonságosan tudják továbbítani a továbbcsatornázható (reflowable) digitális tartalmakat a hordozható készülékek kisebb képernyőire. A könyvkiadók  az Adobe InDesign CS3 szoftverének segítségével könnyedén előkészíthetik a tartalmakat az EPUB és a PDF formátumok bármelyikébe.

Az Adobe Content Server 4 szoftverével jelentősen javítható a fájlbiztonság színvonala, illetve a rugalmas hozzáférés, valamint a kereskedelmi és könyvtári kölcsönzési támogatás minősége is, amely közvetlen előnyt jelent az összegzőknek, az internetes terjesztőknek és az elektronikus könyv tartalmak kiadóinak is a másolásvédelmen keresztül.  Az elektronikus könyvek fájljai elhelyezhetőek már meglévő internetes infrastruktúrákba és üzleti folyamatokba, tökéletes kapcsolódást biztosítva média szerverekkel, adatbázisokkal és elektronikus kereskedelmi rendszerekkel.

Az Adobe Content Server 4 szoftver  tökéletesen kompatibilis az Adobe Digital Editions 1.6 szoftverrel, amely utóbbi ingyenes, egyszerű alkalmazás asztali számítógépre, és segítségével a felhasználó könnyen kezelhető, az Adobe Flash szoftverrel létrehozott felhasználói felületen rendezhet és olvashat dokumentumokat és gazdag, interaktív tartalmakat. A szoftver Adobe azonosító (named activation) szolgáltatása nagyobb rugalmasságot biztosít, használatával a tartalmakat mozgathatjuk a platformok és a támogatott hordozható eszközök, mint például a Sony Reader Digital Book készüléke, között.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés