Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sharp is beszáll a 4G fejlesztésbe

Laptop

A Sharp is beszáll a 4G fejlesztésbe

Az NTT Docomo INC, a Renesas Technology Corporation, a Sharp Corporation és a Fujitsu Limited bejelentették, hogy közösen fejlesztik a SH Mobile G4 egyprocesszoros LSI készüléket, valamint a hozzá való platformot, amely támogatja a HSUPA /HSDPA /W-CDMA és a GSM/GPRS/EDGE (2G) mobiltelefonos szabványokat. A rendszer kifejlesztésének céldátuma 2010. január-március.

Az új SH-Mobile G4 45 nanométeres technológiával készül, így számos integrált funkcióval és extra-gyors sebességgel rendelkezik majd. A HD videók és a 3D grafikák kezeléséhez több és jobb funkciót kínál a készülék, mindezt megnövelt teljesítménnyel. Az ultragyors, maximum 7,2 Mbps letöltési sebességet biztosító HSDPA cat.8 mellett az SH-Mobile G4 támogatni fogja a HSUPA szabványt, amely jelentősen megnöveli a feltöltési sebességet egészen 5,7 Mbps-ra, ami a hagyományos 384 kbps sebesség tizenötszörösét jelenti. Ez a felhasználó számára mindkét irányban gyors adatátvitelt eredményez.

Az NTT Docomo és a Renesas 2004-ben közösen kezdett az egyprocesszoros LSI készülékek SH-Mobile G termékcsalád kifejlesztésén dolgozni. Az egyetlen LSI chip magában foglalja a hullámhosszprocesszort, amellyel lehetővé válik a duál-módú kommunikáció, valamint egy alkalmazás-processzort is integráltak a chip-be. Az SH-Mobile G4 lesz a negyedik termék, amely ennek az együttműködésnek az eredménye. 

Az NTT Docomo és a Renesas egyprocesszoros LSI készülékek kifejlesztésével kapcsolatos együttműködése eljutott arra szintre, hogy olyan készülékgyártókat is partnerként vonjanak be a mobilplatformok fejlesztésébe, mint a Sharp vagy a Fujitsu. Minden egyes platform központi eleme az SH-Mobile G sorozat egyik tagja, emellett tartalmazza az alapvető programcsomagot (operációs rendszer, driverek) és a referenciás chipsetet egyetlen komplett csomagban. Az új platformok használatával a mobiltelefon-gyártóknak nincs szüksége arra, hogy az alapvető funkciókat önállóan fejlesszék ki maguknak, ezáltal jelentősen csökkenhet a fejlsztés időtartama és költsége. Mindennek köszönhetően lehetővé válik számukra, hogy több időt és erőforrást fektessenek egyedi készülékfunkciók fejlesztésébe, és abba, hogy kiterjesszék termékportfóliójukat.

A Renesas úgy tervezi, hogy a japán vásárlók mellett a globális mobiltelefon piac számára is elérhetővé teszi az új platformot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés