Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Sharp is beszáll a 4G fejlesztésbe

Laptop

A Sharp is beszáll a 4G fejlesztésbe

Az NTT Docomo INC, a Renesas Technology Corporation, a Sharp Corporation és a Fujitsu Limited bejelentették, hogy közösen fejlesztik a SH Mobile G4 egyprocesszoros LSI készüléket, valamint a hozzá való platformot, amely támogatja a HSUPA /HSDPA /W-CDMA és a GSM/GPRS/EDGE (2G) mobiltelefonos szabványokat. A rendszer kifejlesztésének céldátuma 2010. január-március.

Az új SH-Mobile G4 45 nanométeres technológiával készül, így számos integrált funkcióval és extra-gyors sebességgel rendelkezik majd. A HD videók és a 3D grafikák kezeléséhez több és jobb funkciót kínál a készülék, mindezt megnövelt teljesítménnyel. Az ultragyors, maximum 7,2 Mbps letöltési sebességet biztosító HSDPA cat.8 mellett az SH-Mobile G4 támogatni fogja a HSUPA szabványt, amely jelentősen megnöveli a feltöltési sebességet egészen 5,7 Mbps-ra, ami a hagyományos 384 kbps sebesség tizenötszörösét jelenti. Ez a felhasználó számára mindkét irányban gyors adatátvitelt eredményez.

Az NTT Docomo és a Renesas 2004-ben közösen kezdett az egyprocesszoros LSI készülékek SH-Mobile G termékcsalád kifejlesztésén dolgozni. Az egyetlen LSI chip magában foglalja a hullámhosszprocesszort, amellyel lehetővé válik a duál-módú kommunikáció, valamint egy alkalmazás-processzort is integráltak a chip-be. Az SH-Mobile G4 lesz a negyedik termék, amely ennek az együttműködésnek az eredménye. 

Az NTT Docomo és a Renesas egyprocesszoros LSI készülékek kifejlesztésével kapcsolatos együttműködése eljutott arra szintre, hogy olyan készülékgyártókat is partnerként vonjanak be a mobilplatformok fejlesztésébe, mint a Sharp vagy a Fujitsu. Minden egyes platform központi eleme az SH-Mobile G sorozat egyik tagja, emellett tartalmazza az alapvető programcsomagot (operációs rendszer, driverek) és a referenciás chipsetet egyetlen komplett csomagban. Az új platformok használatával a mobiltelefon-gyártóknak nincs szüksége arra, hogy az alapvető funkciókat önállóan fejlesszék ki maguknak, ezáltal jelentősen csökkenhet a fejlsztés időtartama és költsége. Mindennek köszönhetően lehetővé válik számukra, hogy több időt és erőforrást fektessenek egyedi készülékfunkciók fejlesztésébe, és abba, hogy kiterjesszék termékportfóliójukat.

A Renesas úgy tervezi, hogy a japán vásárlók mellett a globális mobiltelefon piac számára is elérhetővé teszi az új platformot.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés