Connect with us

technokrata

A nagy házalakítás, Linux szervereken

Laptop

A nagy házalakítás, Linux szervereken

A Novell bejelentette, hogy a Keller Homes független építőipari vállalat a SUSE Linux Enterprise Server segítségével konszolidálta webszervereit és megszüntette a leállásokat.

Az ügyfél-elégedettség alapján összeállított amerikai nemzeti toplistán az első tíz építőipari vállalat között szereplő Keller Homes több kulcsfontosságú weboldallal rendelkezik, köztük a nyilvános weboldalával és egy olyan extranettel, amelyet több száz beszállító használ a testre szabott lakásépítési projektekkel kapcsolatos anyagok, határidők és kifizetések nyomon követésére. Miután a Keller Homes részt vett “A nagy házalakítás” (Extreme Makeover: Home Edition) című televíziós műsorban – amelyet Magyarországon a ViaSat3 csatorna vetít minden hétköznap 19:00 órától -, a webszerverein exponenciálisan megnőtt a forgalma.

A Novell PartnerNet egyik arany fokozatú partnerével együttműködve cserélte le webszervereit a Keller Homes SUSE Linux Enterprise Server rendszerre és az új rendszer az alternatív megoldásoknál 65 százalékkal kisebb költséggel biztosítja a cég számára nélkülözhetetlen webes szolgáltatásokat. A vállalat 80 százalékkal csökkentette webszervereinek számát, és meglévő hardvereinek újrahasznosítása mellett 60 százalékkal csökkentette a teljes tulajdonlási költséget (TCO). Egyúttal megszüntették a korábbi leállásokat, és 95 százalékkal csökkentették az adminisztráció idejét. A vállalat úgy becsüli, hogy a Novell Linux-alapú megoldásával a beruházás négy hónapon belül megtérült.

Amikor a Keller Homes “A nagy házalakítás” című televíziós műsor kivitelezője lett, két hónapja maradt annak biztosítására, hogy webszerverei képesek legyenek kiszolgálni a várhatóan megnövekvő terhelést. Korábban a cég vegyesen használt zárt forráskódú és más linuxos webszervereket, amelyek kiszámíthatatlan állásideje zavarta a felhasználók munkáját és fennakadásokat okozott az ügyvitelben. Emiatt döntöttek úgy, hogy egyetlen, megbízhatóbb operációs rendszerben egyesítik korábbi webszervereiket, amihez a SUSE Linux Enterprise Server-t választották, Dell gépeken futtatva. A vállalat konszolidációs törekvéseinek eredménye, hogy a webszerverek két, SUSE Linux Enterprise Server rendszert futtató fizikai gépen futnak. A későbbiekben a Keller Homes tervezi, hogy adatközpont szervereit is konszolidálja a SUSE Linux Enterprise Server és a beépített Xen virtualizáció segítségével.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin