Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft beelőzte az Apple-t

Laptop

A Microsoft beelőzte az Apple-t

A redmondi vállalat a HP-vel közösen mutatta be legújabb fejlesztését.

Régóta pletykálják, hogy az Apple idén év elején egy vadonatúj termékkel fog előrukkolni: a várhatóan iSlate néven érkező spéci tábla PC előreláthatólag még ebben a hónapban be fog mutatkozni. A Microsoftnak azonban sikerült beelőznie az Apple-t, ugyanis a napokban Las Vegas-ban zajló CES kiállításon a HP-vel karöltve már be is mutata saját hasonló fejlesztését.

A “Slate PC”-ként (pala számítógép) emlegetett masinát maga Steve Ballmer, a Microsoft első embere mutatta be elsőként a nagyközönségnek. Ballmer elmondta, hogy a Slate PC-vel céljuk nem más, mint a notebookok és az okostelefonok között jelenleg még ott tátongó szakadék betömése. Az új fejlesztés elsősorban arról ismerszik meg, hogy nincs hagyományos billentyűzete, fedlapját pedig egy nagyméretű, 7-10 colos érintőkijelző uralja.

#img1#

A Slate PC-n a Microsoft legfrissebb operációs rendszere, a tavaly ősszel debütált Windows 7 teljesít szolgálatot, és bár a készülék pontos hardveres felépítése egyelőre ismeretlen, semmiképpen sem lehet gyenge, ha megbirkózik a Windows 7 futtatásával.

A Microsoftnak egyébként korántsem ez az első próbálkozása ebben a szektorban: a vállalat 2001-ben jelentette be a Tablet PC-ket, mely érintőkijelzős és Windows XP Tablet PC Edition szoftveres készülékek azonban sohasem lettek túl sikeresek.

Az Apple várhatóan márciusban kezdi meg az iSlate kereskedelmi forgalmazását, az ellentábor hasonló fejlesztéséről jelenleg azonban csak annyit lehet tudni, hogy valamikor az idén debütál a piacon. A Slate PC többek közt a HP, az Archos és a Pegatron kínálatában is fellelhető lesz, de hogy pontosan milyen áron, egyelőre nem tudni.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés