Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyorsak leggyorsabbika

Laptop

A gyorsak leggyorsabbika

Az SSD meghajtók már amúgy sem éppen lassúak, de most sikerült még tovább fokozni a tempót.

A hagyományos merevlemezek mágneses elven működő adattároló technológiájával, illetve mozgó alkatrészeivel szemben az SSD, vagyis Solid State Disk egységek flashmemórián tárolják az adatokat, és mechanikus elemek hiányában rendkívül alacsony a fogyasztásuk, alig termelnek hőt, megbízhatóak és nem utolsó sorban villámgyorsak (valamint sajnos még igen drágák).

Az A-DATA bejelentette legfrissebb SSD fejlesztését, mely nem más, mint a 256 GB adattároló kapacitással rendelkező, S596 típusjelzésű meghajtó. A gyártó nem kevesebbet állít az újdonságáról, minthogy jelen pillanatban ez a világ leggyorsabb SSD berendezése. Konkrét számadatok tekintetében említést kell tenni többek közt a 250 MB/s-os szekvenciális olvasási sebességről, illetve a 180 MB/s-os szekvenciális írási tempóról.

#img1#

Az A-DATA DDR2 SDRAM memóriából álló cache-sel is felvértezte az adattárolót, mely ennek köszönhetően akár 40 százalékkal gyorsabban tudja bebootolni az operációs rendszert, mint egy normál SSD. Az A-DATA mérései szerint erről az új SSD-ről akár 20 másodperc alatti is képes elindulni a Microsoft nemrégiben debütált Windows 7 szoftvere. A gyártó a 2,5 colos méretű termék árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, azt viszont elárulta, hogy a 256 GB-os mellett olcsóbb, 128 GB-os és 64 GB-os változatok is érkeznek majd a piacra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés