Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3Com is belép a vállalati switchek piacára

Laptop

A 3Com is belép a vállalati switchek piacára

Visszatér a 3Com a vállalati switchek globális piacára a 3Com. A vállalat korábban kivonult már a területről, de egy kínai vegyesvállalkozáson keresztül az ottani piacon jelen volt a szegmensben, írta meg a HWSW.

A cég a dotkom válságot követően döntött úgy, hogy kivonul a nagyvállalati switchek piacáról, ahol már akkor is a Cisco volt a meghatározó erő, és inkább a kis- és középvállalkozásokra koncentrál. Ekkor alapította meg a kínai Huawei céggel közös vegyesvállalatát H3C Technologies néven, amely a kíani keresletet próbálta kielégíteni. A cég három éve kivásárolta partnerét, és sikerein felbuzdulva úgy döntött, kilép a termékeivel a nemzetközi piacra.

A nemzetközi piac mintegy 70 százalékát uraló Cisco ügyfelei a költségcsökkentési lehetőségeket kutatnak. A piacot meghatározó vállalat versenytársai hasonló stratégiával rendelkeznek, a cég etalonná vált termékeire próbálnak olcsóbb alternatívát megjelentetni. A most belépő 3Com mellett ide tartozik a HP, a Brocade, és a Juniper.

A 3Com mindenképpen hátrányból indul a többi versenytárshoz képest, ugyanis nem rendelkezik stratégiai partnerrel a szerverpiacról. A HP ProCurve megoldása jól áll ebből a szempontból, hiszen a cég a legtöbb szervert is értékesíti a világon. A Brocade a IBM-el ápol jó kapcsolatokat, A Dell pedig maga gyártja Delta Electronics néven hálózati megoldásait, olvasható a HWSW-n.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés