Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

kártyás

E-gazdaság

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

A felhasználók közel egyharmada választotta az online bankkártyás vásárlást 2019-ben az eMAG.hu által közölt adatok szerint.

A szolgáltató a digitális fizetések további jelentős bővülésére számít az azonnali fizetési rendszer bevezetésének köszönhetően. Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi szereplője hamarosan új pénzügyi szolgáltatásokat tesz elérhetővé, például az azonnali kártyás részletfizetés és az azonnali pénzvisszafizetés elindítása is szerepel 2020-as terveik közt.

Rekordszámú kártyás fizetés

A 2018-ban tapasztalt, 20 százalékos arányt jócskán meghaladva, a rendelések közel egyharmadát egyenlítették ki online, bankkártyás fizetéssel 2019-ben az eMAG.hu kimutatásai alapján. A kártyás vásárlások száma a legutóbbi Black Fridayen tetőzött, amikor a rendelések majdnem 35 százalékát fizették ki bankkártyával a vásárlás időpontjában. Bár az MNB legfrissebb adatai szerint a magyar háztartások többségében továbbra is kerülik az online fizetési megoldásokat, az interneten bonyolított kártyás vásárlások száma folyamatosan emelkedik: 2019 harmadik negyedévében 35 százalékkal volt magasabb az ilyen tranzakciók száma az előző év hasonló időszakához képest.

Első a bizalom

Az online fizetések népszerűsítésében az e-kereskedelmi szereplők egyik legfontosabb feladata, hogy kialakítsák a bizalmat a vásárlókban, hiszen sokszor ennek hiánya miatt nem mernek előre, bankkártyával fizetni a rendelésért. Az eMAG.hu bevált gyakorlata, hogy folyamatosan transzparens és részletes tájékoztatást biztosít a különböző fizetési módokról, hogy a felhasználók folyamatosan biztonságban érezzék magukat. A webáruház a Mastercarddal együttműködve hívott életre hűségprogramot az online kártyás fizetés népszerűsítéséért, emellett sok esetben ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak a bizalom tovább erősítése érdekében. Az eMAG célja, hogy 2020-ban elérhetővé tegye felületén a kártyás részletfizetést is. A szolgáltatás aktiválásáról a felhasználók a kártyakibocsátó bankjuknál tájékozódhatnak a vásárlást megelőzően. Ezzel a lehetőséggel a fizetés végén kiválaszthatják, hány hónap alatt szeretnék visszafizetni vásárlásuk végösszegét.

„Arra törekszünk, hogy megkönnyítsük vásárlóink életét, így egy könnyen elérhető, gyors felületet biztosítunk az online fizetési opcióknak. A vásárlás egyszerűsítése érdekében a felhasználók biztonsággal megadhatják bankkártyaadataikat, és el is menthetik őket az online felületen. Webáruházunk zárt adatforgalma garantálja, hogy az általuk megadott információk mások számára rejtve maradnak.”

– ismertette Sain Adrienn, az eMAG pénzügyi szolgáltatásokért felelős képviselője.


Nem csak a kártyával fizetőknek kedvez az eMAG

Míg 2018-ban a kártyás vásárlások népszerűsítése érdekében indítottak nyereményjátékot, a tavalyi évben – e fizetési mód térnyerésével – már az összes vásárlásra kiterjesztették a hazai e-kereskedelem eddigi legnagyobb értékű nyereményét. 2020 februárjában 3 db Fiat 500 Lounge típusú személyautót sorsoltak ki a vásárlók között. Az autókért folyó versenyben több, mint 300 000 fő szállt harcba.


Gyorsabb pénzvisszatérítés

A webáruház még idén tervezi az azonnali pénzvisszafizetés bevezetését is. Így a biztonságos vásárlással, az új fejlesztésekkel együtt a bizalom megteremtésén és az ügyfélélmény javításán lesz a fő fókuszuk. Azon vásárlóknak, akik korábban elmentették kártyaadataikat, a visszaküldött termék beérkezésétől és feldolgozásától számított 30 percen belül az eMAG visszatéríti a termékek árát. Ezzel jelentősen csökken a pénzvisszafizetés ideje, a jelenlegi szabályozás szerint erre 14 napjuk van a vállalatoknak. Az azonnali pénzvisszatérítés bevezetésére várhatóan 2020 második felében kerül sor az eMAG.hu felületén.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés