Connect with us

technokrata

800 millió asztali gépnek nyújt új lehetőséget a JavaFX

Laptop

800 millió asztali gépnek nyújt új lehetőséget a JavaFX

A Sun Microsystems bemutatta a JavaFX 1.0 verzióját, a Java platform fejlődéstörténetének legújabb és legjelentősebb állomását.

Ezzel olyan új platform jött létre, amely a forma és a funkcionalitás tökéletes együttesét kínálja a web-böngészőkre és felhasználói számítógépekre készített magával ragadó, élethű médiaélményt kínáló gazdag internetes alkalmazások (RIA) létrehozásához. A bejelentés jelzésértékű, és előrevetíti a Java szoftver széles körű elterjedését a web- és tartalomfejlesztők, valamint látványtervezők körében. Egyben jelzi a Javában rejlő következő nagy innovációs lehetőséget, amely során a platform képességei minden megjelenítő eszközön tartalomban gazdag alkalmazások formájában érhetők majd el, legyen szó asztali gépekről, böngészőkről, mobil eszközökről vagy televíziókról.

A Sun JavaFX 1.0 platform óriási piaci lehetőségeket nyit meg a szoftver- és tartalomfejlesztők előtt, akik a tartalmakat, szolgáltatásokat és funkciókat az ügyfelek valamennyi eszközére el kívánják juttatni. A nemzetközi felmérések szerint a Java technológia jelenleg is az asztali és noteszgépek több mint 90 százalékán, valamint a mobil eszközök 85 százalékán van jelen, és a fejlesztések éllovasaként jelenik meg az új generációs televíziókban, Blue-ray lejátszókban és televíziós set-top boxokban is.

“Az internetes piac növekedése jóval túlmutat a hagyományos webböngészők keretein, és ezt a Java platformra épülő okostelefonok és fogyasztói elektronikai eszközök – így az Amazon Kindle vagy az RIM Blackberry készülékeinek – robbanásszerű elterjedése táplálja” – mondta Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója. “A Sun legújabb JavaFX platformja a több milliárd hasonló eszközben használt Java technológiát egyesíti egy egyszerűen használható, nyílt forráskódú megoldásban, amely immár kiváló minőségű video- és hanganyagokkal bombázza a fogyasztókat és a tartalomszolgáltatókat világ- és internetszerte.”

A JavaFX számos újdonsága közül kiemelkedik az ún. “Drag-to-Install” (fogd és telepítsd) funkció, amelynek segítségével a platformmal először találkozó végfelhasználók is egyszerű egérmozdulatokkal telepíthetik az egyes JavaFX alkalmazásokat a böngészőből a saját számítógépeikre. A végfelhasználók egyszerűen átmozgathatják a böngészőben futó appleteket az Asztalukra, ami minden eddiginél egyszerűbb módszert kínál az internetes alkalmazások és tartalmak telepítésére.

A JavaFX ezzel hihetetlenül lerövidíti a Java-fejlesztők és a webszerkesztők munkafázisait, és rendkívüli módon megkönnyíti a grafikákat, video-, hang- és animációs anyagokat, valamint formázott szövegeket integráló alkalmazások létrehozását. A JavaFX abban igazán különleges, hogy egységes fejlesztési és telepítési modellt kínál a kifejezőeszközökben gazdag RIA-k asztali gépeken, böngészőkben és mobil eszközökön történő felépítéséhez. Emellett a JavaFX mobil emulátorral a fejlesztők megtekinthetik, hogy alkalmazásaik miként működnek majd a később megjelenő JavaFX mobil platformon, amelyet a Sun előreláthatólag 2009 tavaszán tesz elérhetővé a mobil partnerek számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin