Connect with us

technokrata

Óriási összeget húzna ki a Google-ből az Oracle

Dotkom

Óriási összeget húzna ki a Google-ből az Oracle

Közel 10 milliárd dollárt követelnek.

Az Oracle szerint a Google jogtalanul használta fel a Java egyes részeit az Android fejlesztésekor, ezért most 9,3 milliárd dollárt követelnek tőlük. Persze az ügy nem most robbant ki, hanem már 6 éve húzódik, azonban a közelgő, május 9-ei tárgyalás okán az Oracle újra felvette a kesztyűt. Olyannyira belendült az amerikai vállalat, hogy mostani követelése tízszerese a korábbiénak.

Mindezt arra alapozzák, hogy a per indulása óta már hat Android verzió jelent meg, amelyeknek hála jelentős összegek vándoroltak a Google konyhájára. A helyzet komolyságát jelzi, hogy már nem is magát a Google-t, hanem tulajdonosát az Alphabet-et támadják.

google-android

Az Oracle azzal érvel, hogy az Android megalkotásakor a Google rendkívüli módon sietett, mivel meg akarták akadályozni az Apple és az iOS előretörését. Így egyszerű volt a Java programnyelvét használni, mivel azt rengeteg programozó ismeri, így az alkalmazások fejlesztése is jelentősen gyorsabban ment. Ez azonban komoly bevételkiesést okozott nekik, amit most szeretnének visszakapni.

Érzékeltetésül, az Oracle mostani követelése az Alphabet cégcsoport két negyedévnyi nyereségével egyezik meg. A kaliforniai vállalat szerint azonban messze nem jogos egy ekkora követelés, hiszen az Android kódjának csak egy kis része épül  a Java-ra, így nem óhajtanak ennyit fizetni.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin