Connect with us

technokrata

512 GB-os SSD-meghajtó a Toshibától

Laptop

512 GB-os SSD-meghajtó a Toshibától

A Toshiba bővítette termékpalettáját a 2,5 hüvelykes, 512 GB kapacitású, mozgó alkatrészek nélküli merevlemezzel SSD és a 43 nanométeres (nm), többszintű cellás NAND technológiára épülő SSD termékcsaláddal. A Toshiba és számos piaci elemző úgy becsli, hogy az SSD meghajtók 2009 folyamán jelentős piaci részesedéshez jutnak, és a hordozható számítógépek piacán 2010-ig közel 10 százalékos, 2012-re pedig 25 százalékos részesedést érnek el.

Az új mozgó alkatrészek nélküli meghajtók a teljesítmény és a megbízhatóság magas szintjét képviselik a hordozható számítógépekben, valamint a játék- és szórakoztató rendszerekben. A NAND flash memóriára épülő, gyors írási és olvasási sebességre képes 64, 128, 256 és 512 GB-os meghajtók 2009 első negyedévétől érhetőek el, míg a tömeggyártásuk a második negyedévben fog megkezdődni.

A második generációs Toshiba SSD-meghajtók (Solid State Disk) másodpercenként akár 240 MB/s olvasási, és 200 MB/s írási sebességet tesznek lehetővé, emelett párhuzamos adatátvitelt és terheléskiegyenlítést valósítanak meg, ezzel optimális teljesítményt, megbízhatóságot és élettartamot biztosítanak. Az AES adattitkosítás használatával a továbbfejlesztett meghajtók az illetéktelen hozzáféréssel szemben nyújtanak védelmet.

A Toshiba és számos piaci elemző úgy becsli, hogy az SSD meghajtók 2009 folyamán jelentős piaci részesedéshez jutnak, és a hordozható számítógépek piacán 2010-ig közel 10 százalékos, 2012-re pedig 25 százalékos részesedést érnek el. A Toshiba abban bízik, hogy az MLC NAND-alapú SSD-termékcsaládjának érték/teljesítmény mutatói elősegítik a mozgó alkatrészek nélküli merevlemezek elterjedését. Az MLC (Multi Level Cell) technológia többszintű cellarendszerével nagyobb kapacitás érhető el. Emellett helytakarékos megoldás, hiszen egy cellán belül több bit tárolható (azonban a nagyobb adatsűrűség lassabb működést eredményez). Annak érdekében, hogy ösztönözze az SSD meghajtók iránti keresletet a hordozható számítógépek, netbookok és digitális fogyasztói termékek terén, a Toshiba bővíti a választékát: többféle kialakítású, különböző kapacitású és csatlakozófelületű terméket készít, valamint továbbfejleszti az eszközök teljesítményét.

A 2,5 hüvelykes, 512 GB tárolókapacitású meghajtó mellett a 43 nm-es NAND SSD-család tagjai 64 GB, 128 GB és 256 GB méretű változatban, 1,8 és 2,5 hüvelykes házba építve, valamint SSD flash modulként is elérhetők. Az új meghajtók mintapéldányai 2009 első negyedévében válnak elérhetővé, míg a tömeggyártás a második negyedévben (április és június között) indul be.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin