Connect with us

technokrata

USB 3 külső merevlemezek a Toshibától

Laptop

USB 3 külső merevlemezek a Toshibától

A nagy adatátviteli tempó mellett az adatok védelmére is gondolt a japán gyártó.

A Toshiba bemutatta új, 5 Gbit/mp-es adatátvitelre képes, SuperSpeed USB (USB 3.0) technológiát használó StorE Art 4 külső merevlemez-meghajtóit, mely természetesen a kizárólag USB 2.0 szabványt támogató számítógépekkel is kompatibilis. Az akár 1 TB tárhellyel is elérhető winchesterek 2011 második negyedévétől vásárolhatók meg Magyarországon.toshiba-store-art-4

„Mivel a felhasználók egyre nagyobb fájlokat (pl. videók, zenék, fényképek) tárolnak, fokozódik az igény a biztonsági mentésre használt tárolóeszköz és a számítógép közötti gyors adatkapcsolatra is. Az akár 5 Gbit/mp-es adatátvitelre képes USB 3.0 technológia alapvető része lesz a jövő számítástechnikai piacának. A Toshiba felkészült erre a trendre, így nem csupán legújabb merevlemez-meghajtói, hanem új notebookjai is támogatják a SuperSpeed adatátviteli technológiát” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője.

A fényes fekete bevonatú modellek öt különböző színű (vörös, kék és fehér) mintával érhetők el. Az akár 1 TB kapacitású StorE Art 4 külső merevlemezt a gyártó azoknak szánja, akik mobil életvitelükhöz keresnek gyors tárolóeszközt. A StorE Art 4 illeszkedik ehhez: kis méret (119 x 79 x 13,5 mm), 190 grammnál kisebb tömeg, gumiborítású élek, USB-csatlakozón keresztüli áramellátás, és az adatokat véletlen leejtés vagy rázkódás esetén megvédő ütésérzékelő jellemzi a backup eszközt.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin