Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyenge karácsony után gyorsíthat a Samsung

Laptop

Gyenge karácsony után gyorsíthat a Samsung

A szakértők osztják a dél-koreai Samsung reményét, hogy az okos telefonok, a tábla-pc-k és az újfajta lapos tévék iránti növekvő kereslet, továbbá a memóriachipek piacának talpra állása hamar feledteti a vállalat viszonylag gyengén alakuló negyedik negyedévét – derül ki a Reuters és a Wall Street Journal összefoglalójából.

A világ legnagyobb lcd-tévé-gyártójának szerencséje, hogy egyben a világ legnagyobb memóriachip-gyártója is, mert így a két nagy ágazat hullámzó üzleti ciklusai kiegyenlíthetik egymást. Emellett a Las Vegas-i elektronikai show-n (CES) nyilatkozó elemzők egy része szerint a Samsung Galaxy S okos telefonja, illetve Galaxy Tab táblakomputere a legerősebb versenytársa az iPhone-nak és az iPadnek, ami jó lehetőségeket nyújt a cégnek e két termékfajta növekvő népszerűségének kihasználására.

A nagy technológiai vállalatok közül elsőként a Samsung adott meg előzetes negyedik negyedéves adatokat a hét végén. Ezek szerint az üzemi profit 2,8-3,2 ezer milliárd von között alakulhatott (2,5-2,86 milliárd dollár), az árbevétel pedig 40-42 ezer milliárd von lehetett október-decemberben. A Reutersnek nyilatkozó elemzők 3,4 ezer milliárd von üzemi nyereséget jósoltak, a Wall Street Journal szakértői konszenzusa szerint az árbevétel 41,31 ezer milliárd von lehet. A harmadik negyedévben 4,86 ezer milliárd von profitot és 40,23 ezer milliárdos forgalmat ért el a cég. A nagyvállalat termékei közel 90 százalékát exportálja, ennek egyharmada Európába kerül, ahol az elmúlt három hónapban a korábban vártnál gyengébben alakult a kereslet.

A Samsung elmúlt évtizede a dicsőséges növekedés korszaka volt: a dél-koreai cég világmárkává vált, piaci értéke 136 milliárd dollárra emelkedett, ami egyenlő a Sony, a Nokia, a Toshiba és a Panasonic együttes kapitalizációjával. A vállalat idén a tavalyi kétszeresére, 50 millió darabra akarja emelni okostelefon-eladásait, 3D-s tévéiből a 2010-es négyszeresét, 8-9 milliót akar értékesíteni és agresszíven reklámozza az internethez kapcsolható televízióit is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés