Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AMD lemossa az Intelt a netbook piacról?

Laptop

Az AMD lemossa az Intelt a netbook piacról?

Impresszív eredményekre képes a kisebbik chipgyártó legújabb processzora.

Az Intel processzorai gyakorlatilag egyeduralkodók a netbook szegmensben, hiszen az Atom CPU-knak nem érkezett még olyan kihívója, ami egyszerre két paraméterben is jobb lenne nála. Vagy gyorsabbak, de jelentősen többet is fogyasztanak a konkurensek, vagy a fogyasztásukkal ugyan nincsen gond, a teljesítményükkel viszont már igen.

Ezen változtatna az AMD Bobcat APU-ja, ami egy általános és grafikus számítások hatékony elvégzésére egyaránt képes processzor. Pontosabban a Brazos platform, ami komplett megoldást kínál a kis laptopok gyártóinak. Összesen négyféle processzor választható, az igényeknek megfelelően: a Zacate kódnevű, E-350 és E-240 nagyobb órajelen (1,6 GHz és kétmagos kialakítás, illetve 1,5 GHz és egymagos felépítés) működik, míg az Ontario 1 GHz-es és kétmagos, illetve 1,2 GHz-es és egymagos modellek képében lesz majd elérhető.

Eddig nem lehetett pontos információkat tudni arról, mire is képes az AMD fejlesztése, ám a chipgyártó fejesei nemrég rábólintottak néhány tesztre. A HardOCP szakemberei egy E-350-est kaparintottak meg, és meglepődve tapasztalták, hogy még a Crysis is elfogadható teljesítménnyel futtatható 720p felbontásban; a Hot Hardware pedig állítja, hogy 1080p felbontású videók akadásmentesen futtathatók az új AMD platformon, még úgy is, hogy a feldolgozóegység CPU részét maximumra terhelték.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés