Connect with us

Hirdetés

technokrata

Drágulni fognak a monitorok?

Laptop

Drágulni fognak a monitorok?

Készlethiány fenyeget a kijelzők piacán.

A hónap közepén írtunk arról az LCD-kartellről, ami mesterségesen tartotta magasan a folyadékkristályos kijelzők piaci árát. Habár a távol-keleti gyártókra minden bizonnyal alaposan rá fognak pirítani a bíróságon, mégsem nyugodhatunk meg – ezúttal másfajta okból kifolyólag, de ismét drágulásra számíthatunk.

A Digitimes jelentése szerint a hatodik generációs TFT-LCD panelekhez használt üvegalapanyagból komoly mértékű hiány kezd kialakulni: az igényekhez képest 3-5 százalékkal kevesebb áll rendelkezésre. Ennél is jelentősebb a probléma a „hét és feledik” generációs panelek esetében, ahol a hiány mértéke 10 százalék felé tendál.

Ugyanakkor, a kijelző-paneleket gyártó AU Optronics beszámolója szerint a „nyolc és feledik” generációnál alkalmazott üvegszbusztrátból jelenleg megfelelő mennyiség áll az ipar rendelkezésére. A Digitimes által megkérdezett másik panelgyártó, a Chimei Innolux is optimistán nyilatkozott. A vállalat vezetői úgy vélték, hogy az előttünk álló évben a monitorokhoz szükséges alkotóelemek hiánya nem gyakorol jelentős hatást a késztermékek előállítási ütemére és értékesítési árára.

Hamarosan kiderül…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés