Connect with us

Hirdetés

technokrata

USB 3.0 – megállíthatatlanul tör előre

Laptop

USB 3.0 – megállíthatatlanul tör előre

Gigabyte: már egymillió alaplapot eladtunk.

A világ egyik legnagyobb, alaplapokat gyártó vállalata, a Gigabyte a napokban jelentette be, hogy leszállította az egymilliomodik, 3.0-s USB-t támogató alaplapját. Ezzel jelenleg – legalábbis a cég állítása szerint – a Gigabyte a harmadik generációs univerzális soros busszal szerelt termékek legnagyobb előállítója. A szabványt támogató alaplapok Intel (X58, P55, H57, H55, P45 és P43) illetve AMD (790FX, 790X, 770, 785G) chipkészlettel egyaránt kaphatók.

Superspeed USB névre keresztelt alaplapjain a NEC µPD720200 vezérlők teljesítenek feladatot. Amint arról mi is beszámoltunk, a NEC az első (és mindmáig egyetlen) elektronikai vállalat, amely USB 3.0-s vezérlőket gyárt az ipar számára. A tavaly szeptemberi tömegtermelési start óta összesen több mint 3 millió talált már gazdára; ebből egymilliót csak a Gigabyte vásárolt meg, amivel a piac egyharmadát tudhatja magáénak.

Természetesen a Gigabyte nagyratörő terveihez az alaplap-piac másik nagyágyújának, az Asus-nak is lesz egy-két szava: az általuk idénre beígért 25 milliós példányszám egy része már USB 3.0 képes lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés