Connect with us

Hirdetés

technokrata

3DMark DirectX 11-re

Laptop

3DMark DirectX 11-re

Jön a Futuremark legújabb benchmark alkalmazása.

Aki életében legalább kétszer-háromszor futtatott már 3D-s alkalmazást (például játékot), abban szinte biztosan felmerült a kérdés: hogyan lehetne mérni, összehasonlítani az egyes konfigurációk grafikus teljesítményét. És ha kíváncsi volt a válaszra, akkor minden bizonnyal belebotlott a Futuremark egyik 3DMark változatába. A szoftver ugyanis a 3D-s benchmarkolás alapkövének számít.

A mögöttünk álló évtizedben kapott hideget és meleget is fejlesztő. Kiderült például, hogy a videokártya-gyártók „optimalizálják” driverjeiket a mérőprogramra, így magasabb pontszámot érhetnek el termékeik, anélkül, hogy valós környezetben is nagyobb teljesítményt mutatnának fel. De beszámoltunk a benchmarkra alapuló játék fejlesztéséről is. A tavaly 10 éves életútról bővebben itt.

Beköszönt a DirectX 11 éra
Nem állt le a fejlődés, aminek bizonyítéka az új 3DMarkot beharangozó bejelentés. Jukka Mäkinen, a Futuremark egyik vezetője egy interjú során bejelentette, hogy a fejlesztőcsapat „nagyon király DirectX 11 cuccon” dolgozik (pontos megjelenési időpontot ugyanakkor nem említett). Úgy tűnik, hogy az új benchmark szakít a „visszafelé kompatibilitás” hagyományokkal, és már csak DX11-es képességekkel bíró hardverkörnyezetben lesz futtatható.

Dean McCarron, a Mercury Research elemzője egy tavalyi jelentésben már megjósolta a gyors DirectX 11-es áttérést. Mindegyik újabb API-generáció nagyobb népszerűségre tett szert, mint elődje, az újabb változatot támogató GPU-kból mindig többet adtak el, elődeikhez képest. Így nem meglepő, hogy a piacon értékesített DX11-es grafikus processzorok már idén le fogják nyomni az eggyel korábbi generációt, vélte McCarron. Annak ellenére, hogy még csak az AMD tulajdonában levő Ati kínál ilyen grafikus gyorsítókat – az Nvidia Fermi névre hallgató új GPU-ja többszöri késés után idén tavasszal debütálhat csak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés