Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-számlák befogadása

Laptop

E-számlák befogadása

Míg elektronikus számlák kibocsátására több megoldás is létezik, addig a számlák befogadására gyakorlatilag nincs hatékony eszköz Magyarországon. Pedig a bejövő e-számlák feldolgozására hamarosan minden vállalkozásnak szüksége lesz, ahogy egyre több cég választja az olcsóbb és egyszerűbb elektronikus számlázást. Sok számlabefogadónál a közelmúltban zavarokat okozott az e-számlák kezelése, hiszen ezek beemelése a könyvelésbe, megtekintése, megőrzése eltér a papíralapú számláktól. A könyvelők, könyvelőirodák számára különösképp fontos, hogy egy helyen, rendezetten kezelhessék az elektronikus számlákat.

A Számadó e-számla programban megadott, és csak ere a célra létrehozott, különálló e-mail címre érkező elektronikus számlákat a rendszer automatikusan érkezteti. A számlák beemelését követően ellenőrzi a tanúsítványokat, értelmezi a számla xml tartalmát és megjeleníti azt, majd adatbázisában eltárolja az adat- és a képfájlokat. A könyvelők számára különleges fontos, hogy lehetővé teszi a kontírozás beírását az elektronikus számlákhoz, ahonnan ezután már nem lehet kitörölni, legfeljebb egy könyvelési javítás után az új kontírozást új sorban fel lehet tüntetni. Így a program használatával szinte azonnal adódik a törvényi előírásoknak történő megfelelés, mely szerint a kontírozást a számlához, attól elválaszthatatlan módon, akár szoftveres megoldással is, de fel kell tüntetni.

„Néhány év múlva valószínűleg egységesebbek lesznek az e-számlák, de addig igazi kihívást jelentenek a befogadói oldalon, mert gyakorlatilag szállítónként eltér a formátum. A Számadó e-számlát felkészítettük a lehetséges változatokra, és folyamatosan fejlesztjük tovább az ügyfeleink által nekünk megküldött e-számlákkal. Minderre azért van szükség, mert nincsen pontosan definiálva az e-számla formátuma – többek között ezért vállaltam el az Informatikai Vállalkozások Szövetségében az elektronikus ügyvitel munkacsoport vezetését”. – mondta Kornis György, a Számadó ügyvezetője.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés