Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lenovo új ThinkPadjei

Laptop

A Lenovo új ThinkPadjei

Business-Class szolgáltatás a laptopokhoz.

A ThinkPad X100e mini üzleti notebook a Lenovo és AMD első együttműködésének szimbóluma, így egyes gépek az AMD processzorral is rendelhetők. A választható AMD Athlon Neo egy- és kétmagos, Turion kétmagos processzorok mellett természetesen Intel-alapú X100e is elérhető lesz. Piros, fekete és fehér fedlappal is megvásárolható a laptop, de a belsőre is gondot fordított a gyártó: a Lenovo ThinkVantage technológia, hardver és szoftver eszközök révén segítséget nyújt a felhasználóknak laptopjuk kezelésében. A Lenovo ráadásul egy külön szolgáltatás keretében lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy merevlemezüket megtartsák, ha az megsérül vagy elromlik.

A kicsi és kompakt 11,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel érkező X100e gépet megszabadították néhány billentyűtől (ilyen például System Request és a billentyűkombinációval előhívható numerikus gombok) és megnövelték a méretüket is. A multitouch tapipad és a már jól ismert trackpoint is megtalálható a klaviatúrán.

Az 1,5 kg tömegű X100e 6 cellás akkumulátort kapott. Hordozhatóságát segíti, hogy a menet közbeni vezeték nélküli kapcsolatot a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és az opcionális Bluetooth és 3G biztosítja.

Az új, ThinkPad Edge névre keresztelt 13, 14 és 15 hüvelykes modelleket kimondottan a kis- és középvállalatok számára tervezték. A 13 hüvelykes modell kétmags AMD processzorral is megvásárolható. Említést érdemel, hogy a laptop billentyűzetének nem okoz gondot, ha folyadék ömlik rá. Rendelkezik a hozzáadott értéket képviselő ThinkVantage technológiákkal, az Active Protection System merevlemez védelmi rendszerrel és a Rescue and Recovery mentő- és helyreállító szoftverrel. Akárcsak a másik modellnél, az Esge esetében is él a Lenovo Business-Class ajánlata a merevlemez megtartására, annak sérülése vagy elromlása esetére.

Újragondolt billentyűzetének egyforma fekete billentyűi letisztult külsőt kölcsönöznek a gépnek. A funkcióbillentyűk használatát is átdolgozták, ennek köszönhetően a multimédiás funkciókhoz a felhasználók egy ujjal hozzáférhetnek, az olyan ritkán használt gombokat, mint amilyen például a System Request, teljesen eltávolították, viszont a Print Screen megtalálható a jobb oldalon az Alt Gr és Ctrl gombok között. Ezen kívül a ThinkPad Edge 14 és 15 colos képernyővel szerelt változatait megvilágított billentyűzettel lehet rendelni, amely sötétben is lehetővé teszi a gépelést. Emellett még nagyobb területet áll rendelkezésre a kurzor vezérlésére, illetve a multitouch funkciók – például zoomolás, görgetés – használatához.

A ThinkPad Edge az éjfekete fényes és matt felületekkel a klasszikus üzleti megjelenést hordozza, de azok számára, akik maradandó nyomot szeretnének hagyni üzletfeleikben, az Edge laptopok tűzpiros színben is elérhetőek lesznek. A modelleket bármely szín esetén egy ezüstszínű sáv is keretezi.

Technikai jellemzők
– AMD Turion és Athlon Neo kétmagos, illetve Intel Core 2 Duo ULV processzorok
– a Lenovo Enhanced Experience program keretében Windows 7 operációs rendszerre optimalizálták, lerövidítve a rendszer indítási- és leállítási időt
– hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkeznek, amelyek egyetlen töltéssel akár 5 órán át működőképesek
– vezeték nélküli technológiák (Wi-Fi, opcionális Bluetooth és 3G)
– magas felbontású és alacsony fényérzékenységű kamerák, mikrofonok, valamint kamaranémító gomb
– a laptopok EPEAT „Arany” minősítésűek, és megfelelnek az Energy Star 5.0 szabványnak. Az Edge laptopok csomagolása nem tartalmaz habszivacsot, ellenben számos 100%-ban újrahasznosított anyag felhasználásával készült (például termo műanyag, cukornád, cirok)

A Lenovo ThinkPad Edge 13 hüvelykes laptop bruttó 169 900 Ft-os indulóártól érhető el Magyarországon a Lenovo üzleti partnerein keresztül. A 14 és 15 hüvelykes modellek várhatóan április végétől lesznek megvásárolhatók itthon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés