Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec NetBackup 7

Laptop

Symantec NetBackup 7

Ha beüt a katasztrófa – mentés, helyreállítás és adattárkezelés egyetlen platformon.

A NetBackup 7 a Symantec még 2009-ben meghirdetett egyszeresítési stratégiájának zászlóshajója. Az egyre növekvő adattárolási igény, virtualizációs megoldások használata során nem ritka, hogy ugyanazt az adatot több példányban is eltároljuk ugyanazon az adathordozón. Az ilyen redundancia – duplikátumok – eltávolítását nevezzük deduplikációnak (egyszeresítésnek). A deduplikáció segítségével megszüntethetők a többszörösen tárolt adatok által feleslegesen foglalt kapacitások, így nő a tárolókapacitásaink hatékonysága. A kisebb tárhely felhasználással kevesebb energiát fogyasztunk, a kisebb méretű adathalmaz mentése is kevesebb időt igényel.

Azáltal, hogy az egyszeresítés az adatforráshoz közelebb, a felhasználói gépbe illesztődik be, a NetBackup meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a külső irodák, adatközpontok és virtuális környezetek mentését, és akár 90 százalékkal is csökkenti a hálózati forgalmat. A mentést végző felhasználói gépbe beépülő egyszeresítés szükségtelenné teszi a további célhardvert és az egyedi konfigurációt, hiszen az ügyfeleknek csupán frissíteniük kell a legújabb változatra, hogy megvalósuljon a tárhelyek nagymértékű megtakarítása.

A virtuális gépek egyszerű és teljes körű védelme
A virtuális technológia fokozódó elterjedésével egyre bonyolultabbá válik a mentés. A NetBackup a Hyper-V és VMware mentés szabványosításával egyszerűbbé teszi a virtuális szerverek adatvédelmét.

Az adatközpontok helyzetéről szóló 2010-es felmérésben a virtuális gépek védelme terén a szervezetek a virtuális gépek lemezképéből történő részlet-helyreállítást tartották a legnagyobb feladatnak. A NetBackup 7 a VMware vSphere környezet blokkonkénti növekményes mentéséből azonnal képes helyreállítani a fájlt, és a Hyper-V virtuális gép mentésképéből könnyen helyreállít egyes fájlokat vagy könyvtárakat. A NetBackup 7 virtuális környezetbeli egyszeresítésének és növekményes mentésének köszönhetően jelentősen meggyorsulhat a mentés, és a virtuális gépek mentésének tárigénye akár 95 százalékkal is kevesebb lehet.

Az integrált többszörözés felgyorsítja a katasztrófa utáni helyreállítást
A NetBackup platformba újonnan beépített többszöröző eljárás révén a szervezeteknek akár 95 százalékkal kevesebb adatot kell mozgatniuk telephelyeik között. Ezáltal az alkalmazások és a mentett adatok bárhol és bármikor gyorsan és könnyen helyreállíthatók. A szalagos katasztrófa utáni helyreállításhoz kapcsolódó költségek és kezelési ciklusok így csökkennek.

A NetBackup 7-ben bevezetésre kerül az OpsCenter nevű, beépített jelentő- és kezelőfelület. Az ügyfelek innen központilag kezelhetik adatvédelmi környezetüket, és egységes képet kaphatnak az összes mentési és helyreállítási műveletről. Az új kezelőfelület egységesíti a főbb Symantec termékek (a NetBackup, a NetBackup PureDisk, a Backup Exec és az Enterprise Vault) mentési és archiválási információinak felügyeletét és jelentéseit. Az OpsCenter Analytics használatával fejlett elemző funkciók és a külső gyártók mentési termékeinek jelentései is rendelkezésre állnak. Ezekkel az összekapcsolt funkciókkal csökkenthető a telephelyek közötti katasztrófa utáni helyreállítás kockázata, és egységessé tehető a mentési és archiválási információk nézete.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés