Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kipróbáltuk: navigálás TomTom módra

Laptop

Kipróbáltuk: navigálás TomTom módra

Működés közben a TomTom GO 630 Traffic.

Egy ideje már nálunk üldögélt a TomTom középkategóriás GPS-e, a GO 630 Traffic, ennek köszönhetően mind a fővárosban, mind vidéken lehetőségünk nyílt kipróbálni, hogyan is képzeli el a fejlesztőcég a navigálást. Mielőtt azonban kitérnénk a gyakorlati tapasztalatokra, először vizsgáljuk meg közelebbről a kis eszközt!

A szürke doboz nem kínál zsákbamacskát: a csomagoláson látható navigációs készülék méretarányos, vagyis pontosan akkora, mint amekkorát a papírra nyomtattak. Miután kihámoztuk a dobozból, a következőket kell, hogy a kezünkben (vagy az asztalon) tartsuk: magát a TomTom GO 630 Traffic-et, egy szivargyújtóba dugható autós töltőkábelt, egy RDS-TMC forgalmi jelvevő névre keresztelt antennát, szélvédőre tapasztható tartót valamint egy, a készülékhez használható szolgáltatásokról és kiegészítőkről tájékoztató füzetet. A fentieken túl egy felhasználói útmutató (amelyet átböngészve gyorsan ki is deríthetjük, hogy a kényelmes asztali töltéshez szükséges otthoni dokkoló helyett „csak” egy USB kábel jár hozzá), valamint egy CD került még a dobozba. Ez utóbbi tartalmazza a felhasználói útmutató digitális változatát (akár csak a papíralapú, ez is olvasható magyarul és a környékbeli nyelveken), illetve a TomTom Home telepítőt.

Apropó, nyelvek! Nem véletlenül „szól” a régiós országok lakóinak többségéhez a kézikönyv: a navigációs eszközön a magyar mellett az összes, környékbeli állam úthálózata megtalálható. Észtország, Lettország, Litvánia, Németország, Ausztria, Svájc, Olaszország, Liechtenstein, Lengyelország, Cseh Köztársaság, Szlovénia, San Marino, Szlovákia, Horvátország, Vatikán, valamint Bulgária területére vonatkozik lefedettsége; illetve a csatlakozó utakat tartalmazza a következő országokban: Albánia, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Ukrajna.

Maga a TomTom GO 630 Traffic elég nagydarab: a navigációs eszköz 4,3 colos, 480×272 pixeles felbontású érintőképernyővel rendelkezik. Ezen felül már csak a parányi mikrofon, a jobb alsó sarokba került, töltést jelző LED és a fényérzékelő szenzor kapott helyet a frontoldali panelem; a be/kikapcsoló gomb a készülék tetején található. Annál gazdagabb a készülék hátoldala és alja: lehetőségünk van külső antenna, USB-kábel, a fent említett RDS-TMC kábel csatlakoztatására, de akár külső audioeszközt is hozzá lehet kötni. A további térképtartalmak tárolásához használható SSD memóriakártya bemenete és a reset gomb szintén a navigációs eszköz alján található, aminek megnyomása használat közben így nehézkes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés