Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyorsabb USB vezérlője

Laptop

A világ leggyorsabb USB vezérlője

Az NEC Electronics bejelentette az első USB 3.0-s vezérlőt.

Hétfőn rukkolt elő a nagy hírrel a vállalat: bejelentette első, SuperSpeed USB 3.0 vezérlőjét, mely már támogatja a következő generációs USB-s eszközöket. Ezek ugyan egyelőre még nem léteznek, tekintve, hogy a szabvány technikai leírását tavaly novemberben tették közzé. Ugyanakkor mindenképpen fontos lépés az NEC-é: megnyitja az utat a harmadik generációs univerzális soros buszt használó készülékek nagyvolumenű gyártása felé.

A vállalat bejelentése szerint vezérlőjét PC-k, ExpressCard termékek, dokkolóállomások és szerveralkalmazások számára készíti. A hivatalosan µPD720200 névre hallgató eszköz elméletileg nagyjából 5 Gb/s-os adatátviteli sebességet ígér, ami tízszer gyorsabb, mint a manapság elterjedten használt USB 2.0 szabvány által nyújtott tempó. Természetesen teljes mértékben kompatibilis visszafelé: a 2.0-s, az 1.1-es és az 1.0-s USB készülékek csatlakozását is támogatja.

Az első mintapéldányok egyébként júniusban válnak elérhetővé, és 15 dolláros áron kínálja majd őket a vállalat. Szeptemberre pedig felpörög a gyártás is: a cég beszámolója szerint az első őszi hónapban már egymilliót fognak előállítani belőle. Az USB 3.0-s készülékek lendületes terjedésének ideje azonban nem az idei év lesz: a távol-keleti vállalat jövő évre várja a gyors adoptálást.

Az NEC már 1996 óta tagja az USB Implementers Forumnak, és a szervezet működésében oroszlánrészt vállalt. 2000-ben a vállalat rukkolt elő a világ első USB 2.0-s vezérlőjével, ez volt a µPD720100. Emellett természetesen más USB-s eszközökkel is foglalkozott az évek során; ennek köszönhetően 2009 márciusáig összesen 161 millió, univerzális soros buszt használó elektronikai készüléket adott el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés