Connect with us

technokrata

Olcsóbbá válik a játék

Laptop

Olcsóbbá válik a játék

Esni fog a Playstation ára.

A Lazard Capital Market nevű pénzügyi piackutató vállalat nemrég tett megállapítása szerint a Sony hamarosan árat fog csökkenteni Playstation 3 konzolja esetében. Abban egyelőre nem biztos a cég, hogy mikor. „Úgy gondoljuk, hogy a PS3 olcsóbbá válására még idén sor fog kerülni, valószínűleg a júniusi E3 játékipari kiállítás és a nyár vége között, ahogy a Sony [az elektronikai fejlesztéseknek köszönhetően] tovább tudja csökkenteni a PS3-ak előállítási költségeit.” – nyilatkozta a Lazard vezető elemzője, Colin Sebastian.

Konzolboom
A tavalyi üzleti év eredményei és az ideire vonatkozó előrejelzések a válság ellenére 30 százalékos növekményt mutatnak. Vagyis míg az elmúlt üzleti év végéig összesen 10 millió PS3 talált gazdára, a távol-keleti vállalat előtt álló 12 hónapban további 3 millió eladott konzolra számítanak. Ez megváltoztathatja a Sony eredeti terveit.

A vállalatóriás az év elején még úgy nyilatkozott, hogy konzoljai esetében nem fog árat csökkenteni, mivel alapvető fontosságúvá vált, hogy a játékgépek már önmagukban is profitot hozzanak (vagy legalább ne legyenek veszteségesek). Ismeretes, hogy a konzolpiac résztvevői – a Nintendo kivételével – bekerülési költség alatt értékesítik masináikat, hogy annak relatíve alacsony árával elcsábítsák a játszani vágyókat. A kieső bevételeket aztán a játékfejlesztők által kiadott programokból befolyó licencdíjakból ellensúlyozzák – ez (is) az oka annak, hogy míg egy vadonatúj, neves PC-s játék 8-12 ezer forintba kerül a boltokban, egy Xbox 360 vagy Playstation 3 szoftver ára akár a 16 ezer forintot is elérheti.

Visszatérve a Sony árképzésére: az év eleji bejelentéssel ellentétben áprilisban mégiscsak olcsóbbá tette PS2-eseit a vállalat, így nem kizárt, hogy meggondolja magát az újabb generációs játékgépekkel kapcsolatban sem. Ha erre sor kerül, akkor az néhány hónapon belül bekövetkezhet: amint azt fent megírtuk, valamikor a nyárra várja a Lazard ennek megtörténtét.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin