Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel központ Európában – előtérben a grafika

Laptop

Intel központ Európában – előtérben a grafika

A vállalat új kutatási központot hoz létre a fejlett grafikus és vizualizációs számítógép-technológiák fejlesztésére.

Az Intel 12 millió dolláros befektetéssel új kutatási központot hoz létre a fejlett grafikus és vizualizációs számítógép-technológiák fejlesztésére. A vállalat ma nyitotta meg Intel Visual Computing intézményét a Saarland Egyetemen, Saarbrückenben. Ez a befektetés, amelyet az elkövetkezendő 5 év alatt valósítanak meg, az Intel eddigi legátfogóbb együttműködése egy európai egyetemmel.

A vizualizációs technológia alatt a vizuális információk megjelenítésének vizsgálatát és fejlesztését értjük, amelynek köszönhetően az alkalmazások élethűbb, valós idejű élményt biztosítanak és a felhasználók így sokkal természetesebb módon használhatják számítógépeiket és más eszközeiket. Ilyen alkalmazások például a játékok, az egészségügyi alkalmazások az interaktív 3D adat modellek, amelyeket tudományos kutatásoknál és pénzügyi szolgáltatásoknál használnak. Az Intel célja, hogy ezeket a felhasználók még valóságosabbnak és érzékelhetőbbnek találják.

Az Intel Labs Europe legfrissebb családtagjának elsődleges küldetése, hogy a vállalat tera-scale kutatásainak otthont adjon. Ez a program olyan platformok fejlesztését öleli fel, amelyek processzorai több tíz vagy száz magot foglalnak magukban, így még nagyobb teljesítményt és sokkal élethűbb grafikát érnek el. A labor alapkutatásokat és alkalmazott kutatási feladatokat is ellát majd a realisztikus, interaktív grafikus és természetes felhasználói interfészek terén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés