Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia laptop – karácsonyra a boltokba kerülhet

Laptop

Nokia laptop – karácsonyra a boltokba kerülhet

A mobiltelefonjairól közismert finn cég újra beléphet a számítógépek piacára.

A kínai Economic Daily News nemrég arról számolt be, hogy a tajvani Elite Computer Systems (ECS) jelenleg tárgyalásokat folytat a Nokiával. A távol-keleti értesülések szerint a finn óriás hordozható számítógépet, netbookot vagy laptopot készíttethet a tajvaniakkal. A kínai újság úgy véli, hogy ezek a tárgyalások 2009 júniusának végéig révbe fognak érni, vagyis az első, nokiás netbookok karácsonyig piacra léphetnek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a mobil számítástechnikában is meg akarja vetni a lábát a finn óriás. Február végén hivatalos megerősítést nyertek a vállalat tervei: Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója maga ismerte el, hogy gondolkodnak a személyi számítógépek piacára való (újra) belépésén. Az akkori elképzelések szerint azonban ez csak 2011 környékén következne be. Az újabb, meg nem erősített értesülések viszont azt sejtetik, hogy ennél sokkal hamarabb léphet a vállalat.

Milyen lehet egy Nokia netbook? Valószínűleg nem x86-os processzort tartalmaz (hanem például ARM-alapút), és valamilyen Symbian platformra épülhet. Emellett valószínűleg alacsonyak az előállítási költségei, hiszen az ECS az egyik legolcsóbb OEM, illetve ő volt az a cég, amelyik először útjára indította a desktop PC-ket kiváltani hivatott desknote kategóriát.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés