Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többszázezer terabyte egy helyen

Laptop

Többszázezer terabyte egy helyen

Csúcskategóriás adattárolás az EMC-től, újfajta, energiatakarékos módon.

Az új EMC Virtual Matrix Architecture az ipari szabvány összetevőket az egyedi EMC Symmetrix funkciókkal integrálva olyan rendszerek felépítését teszi lehetővé, amelyeknél a tárolók többszázezer terabájtig, az IOPS-érték (másodpercenkénti I/O) több tízmillióig bővíthető; amely több százezer VMware és egyéb virtuális szerver kiszolgálására képes egyetlen egyesített tároló-infrastruktúrán belül. Ez az első olyan tárolóarchitektúra, amely a scale-up bővítésú architektúrák teljesítményét és hatékonyságát a scale-out bővítésű architektúrák rugalmasságával ötvözi. Automatizálással segíti a tárolófelügyeletet, lehetőséget ad az erőforrások nagyobbra cserélésére az igényeknek megfelelően és egy terabájtnyi tárolt adatra vetítve kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos csúcskategóriás tárolórendszerek.

Már kapható az első, erre az új architektúrára épülő tárolórendszer, az EMC Symmetrix V-Max, amely többmagos processzorok használatával csökkenti az energiaköltségeket és javítja az IOPS/dollár arányt. A legújabb generációs Enterprise Flash, Fibre Channel és SATA-meghajtókkal a Symmetrix V-Max rendszer lehetővé teszi a nagy teljesítményt és nagy kapacitást igénylő legkülönfélébb tárolási feladatok ellátását egyetlen rendszeren belül.

A Symmetrix V-Max Engine több redundáns négymagos, 2,3 gigahertzes Intel-processzort tartalmaz, maximum 128 GB memóriával és akár 16 host- és 16 kapcsolattal rendelkezik a drive-ok felé. A Virtual Matrix Architecture megengedi a Symmetrix V-Max alrendszerek összekapcsolását és azt is, hogy ezek ugyanazokat az erőforrásokat használják. Ennek révén a Symmetrix V-Max rendszer összmemóriája akár 1024 gigabájtig is növelhető és kétszer annyi kimenő és háttérkapcsolattal rendelkezhet, mint a jelenleg iparágvezető Symmetrix DMX-4 rendszerek. Az összekapcsolódás és az erőforrások megosztásának lehetősége kényelmesen és lineárisan bővíthetővé teszik a rendszert, amikor a virtuális gépek és az alkalmazások dinamikus hozzáadása és megváltozása miatt erre szükség van.

A Symmetrix V-Max több mint háromszor akkora teljesítménnyel, kétszer annyi kapcsolattal és háromszor akkora felhasználható kapacitással rendelkezik, mint a jelenlegi Symmetrix DMX-4 rendszerek, ugyanakkor egy terabájtnyi tárolt adatra és egy IOP-ra vetítve jelentősen kevesebb áramot fogyaszt. Az EMC „Early Adopter” programjának keretében már több mint 30 rendszer került kiszállításra a világ legnagyobb adatközpontjaiba, melyek között az EMC saját csúcskategóriás éles központja is megtalálható.

Emellett az EMC bemutatta az új költségtakarékos, adatvesztésmentes SRDF (Symmetrix Remote Data Facility) Extended Distance Protection (EDP) szolgáltatást, amely a Symmetrix V-Max rendszereken használható. Ezzel megduplázható a teljesítmény és akár 50 százalékkal is csökkenthetők a többtelephelyes replikáció költségei. Az SRDF ideálisan használható a virtuális szerverkörnyezetekben, integráltan működik a VMware Site Recovery Manager (SRM) termékkel és támogatja az EMC Replication Manager használatát a VMware-környezetek automatikus védelme érdekében.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés