Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Szétszedték” a tanárnőt a linuxosok

Laptop

„Szétszedték” a tanárnőt a linuxosok

Verbális inzultus érte a Linuxot rossznak, illegálisnak tartó tanárnőt. Aki azóta egyébként változtatott álláspontján, de nem a támadások miatt.

Egy hete írtunk annak az amerikai tanárnőnek az esetéről, aki elvette diákjától linuxos telepítőlemezét, majd dühös levelet írt a disztribútornak, melyben kifejtette véleményét az ingyenes szoftver illegális mivoltáról. Üzenetében a Karen néven említett oktató a Microsoft Windows-át ajánlotta a nyíltforrású alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó HeliOS csapatának. Az őket vezető Ken Starks, elrettentő példaként közzétette Karen ezen levelét saját blogjában, ám olyan felháborodásra még ő sem számított, mint amilyet sikerült kiváltani a linux-rajongókból.

Starks nemrég nyilvánosan is bocsánatot kért, mert úgy vélte, hogy a tanárnő – átgondolatlan tetteinek ellenére – sem szolgált rá arra a támadásra, amit a pingvines operációs rendszer hívei zúdítottak rá (még ha erre csak Starks blogjában is került sor). A férfi egyébként személyesen is találkozott a tanárnővel, és beszélgetésük során sikerült őt meggyőznie arról, hogy az ingyenes szoftver nem feltétlenül rossz, illegális. Sőt, Starks még „élőben” meg is mutathatta a tanerőnek, mire képes a Linux: feltelepítette a Linux Torvalds által útjára bocsátott operációs rendszer egyik változatát Karen számítógépére.

Tanulság? Több is van. Egyrészt ne ítéljünk elhamarkodottan, még ha úgy hisszük is, hogy igazunk van. Másrészt ne rontsunk habzó szájjal annak, aki téves elképzelésekkel rendelkezik valamiről, hiszen szép szóval és észérvekkel sokan meggyőzhetők.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés