Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ádáz csata a kisméretű laptopok piacán

Laptop

Ádáz csata a kisméretű laptopok piacán

Hiába volt első az Asus Eee PC-je, a gyártót lenyomja egyik riválisa.

Ismeretes, hogy az Asus indította be az igazi netbook őrületet első Eee PC-ivel. A legkorábban lépő vállalatot a piac abszolút győztesének gondolták, ébersége és gyors lépése miatt. Az alig egy éve létező szegmensben azonban egyik riválisa, az Acer – legalábbis most úgy tűnik, hogy – meg tudja verni.

A világ harmadik legnagyobb PC-szállítója ugyanis azt várja, hogy Aspire One netbookjának eladásai túl fogják szárnyalni az Asus Eee PC-jének értékesítési adatait – már ebben az évben. Persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük a tényt, hogy az Acer jóval nagyobb vállalat, mint az Asustek Computer. Egyelőre azonban még nyitott a verseny: az Asus ötmillió darab eladott netbookot tervezett be idénre, az Acer pedig hatot – de pontos adatok még nincsenek arról, hogy hol járnak a terv teljesítésében a cégek.

Nézzük meg közelebbről a legutolsó Acer kisgépet! Az Aspire One 8,9 colos LCD-vel szerelt változata 1024×600 pixeles felbontásra képes, és természetesen igazodik az elmúlt hónapok trendjéhez, vagyis Intel Atom processzorral szerelt: a lapka N270-es, 1,6 GHz-en működő változatával látták el. Intel 945GMS alaplapi chipkészlete integrált grafikus vezérlőt is tartalmaz magában.

Operatív tára igény szerint 512 MB vagy 1 GB lehet – ez utóbbi csak a Windows XP-s változat esetében. Ennek érdekessége, hogy egy 120 GB-os winchester teljesít szolgálatot benne, miközben a linuxos változat mindössze egy soványka, 8 GB-os SSD-t kapott. Memóriákartya-olvasó, 1,3 MPX-es webkamera, Wi-Fi és Bluetooth vezérlő jellemzi a nagyjából 1 kg-os masinát, melynek nemrég bejelentett legújabb kiadása hamarosan hatcellás akkumulátorral, 160 GB-os merevlemezzel szerelten lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés