Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi a neve a következő Windows-nak?

Laptop

Mi a neve a következő Windows-nak?

Kiderült, hogyan fogják hívni az eddig Windows 7 kódnéven futó operációs rendszer végleges változatát.

Ismeretes, hogy a Microsoft mindig átnevezi operációs rendszereit, amint azok kilépnek a kezdetleges fejlesztési stádiumból – gondoljunk csak a Longhornra, amely végül Vistává „változott”. A Windows 7 esetében most jött el ez a pillanat (igaz, egyszer már átesett egy átnevezésen, hiszen az OS-t korábban Blackcomb névvel illette Redmond).

Hamarosan itt a WinHEC konferencia ideje – a Microsoft által minden évben megtartott eseményen a céghez közel álló fejlesztők találkoznak, hogy információt kapjanak az amerikai óriásvállalat jövőbeli terveiről. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor innen juthat majd a széleskörű nyilvánosság is hozzá a Windows 7-tel kapcsolatos új információkhoz. Például ahhoz, hogyan fogják hívni az operációs rendszert.

Ez ráadásul idő előtt kiderült – Mike Nash a Vista blogban a minap számolt be arról, hogy az OS végleges neve nem más, mint: Windows 7. Vagyis Redmond ezúttal nem változtatja meg a szoftver nevét. Nash azzal indokolta a döntést, hogy az „ésszerű”, hiszen ez lesz a Windows hetedik kiadása; mindamellett a vállalat nem akarja egy újabb Vista-szerű fantázianévvel összezavarni a felhasználókat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés