Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Ingyen Office

Már letölthető a legújabb változat.

A nyílt forráskódra alapuló OpenOffice a mai nappal jutott végleges stádiumba (letöltés itt), már ami a szoftver harmadik generációját illeti. Mindezt olyan érdeklődés kísérte, hogy a Sun Microsystems bábáskodásával fejlesztett irodai alkalmazáscsomag hivatalos szerverei nem bírták a rohamot, és összeomlottak. Éppen ezért az olyan tükrözések, mint a Terminal Download szervere, nagyban segíthetik az ingyenesen használható program terjedését.

Természetesen alapvető elemei megmaradtak: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, grafikai és adatbázis-kezelő részei továbbra is a felhasználó rendelkezésére állnak. Ugyanakkor miben más az OpenOffice 3.0, mint az előző kiadások? Tartalmazza az OpenDocument Format (a Microsoft Office-ában .docx formátumban jelenik meg) támogatását, képes többlapos szerkesztésre, még több nyelvi lehetőséget kapott, illetve rendelkezik egy direkt Wikipedia-ra optimalizált szerkesztői felülettel is. A Calc akár 1024 oszlopot is képes kezelni táblázatonként, illetve továbbfejlesztett egyenletmegoldót kapott, valamint kiegészítették egy olyan képességgel is, amelynek segítségével a kollégák egy táblázaton párhuzamosan is dolgozhatnak. A Draw révén pedig akár poszter méretű grafikák is szerkeszthetők – akár három négyzetméteres lepedőkkel is megbirkózik.

Az OpenOffice kipróbálása minden Microsoft Office felhasználó számára ajánlott – a redmondi, fizetős szoftverrel külsőségekben is nagy analógiát mutat, tudása pedig javarészt megegyezik a Microsoft-féle programcsomagéval. Ugyanakkor pár kattintással letölthető és ingyenesen használható – vagyis legális alternatívát nyújt abban az esetben is, ha a felhasználó nem tud (vagy akar) fizetni ezekért a funkciókért. Népszerűségére jellemző, hogy a legtöbb netbookon és kisebb méretű laptopokon alapértelmezettként telepítve van az OpenOffice valamelyik változata.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés