Connect with us

Hirdetés

technokrata

50 százalékkal gyorsabb játékok

Laptop

50 százalékkal gyorsabb játékok

Az Intel új processzorai a jól sikerült elődöt a porba alázzák.

A Nehalem CPU-k, melyek nemrég új nevet kaptak (Core i7), az elvártnak megfelelően nagyobb teljesítményre képesek, mint az amúgy jó paraméterekkel büszkélkedő Core 2-es család. Tegnap azonban számszerűen is kiderült, hogy mennyivel: az Expertview website-ján megjelent, az Inteltől származónak feltüntetett dokumentumok szerint 3D-s játékok alatt átlagosan 52 százalékos növekedést tudnak felmutatni. De javult a médialejátszás (kódolás) sebessége is: 41 százalékkal magasabb, mint az előző generáció hasonló paramétere. A 3D renderelés pedig majdnem ugyanennyivel teljesít jobban (38 százalék).

Ezeket az adatokat úgy kapták, hogy összevetették egy Core 2 Extreme QX9770 processzor és egy Core i7 965-ös példány paramétereit – mindkét lapka azonos, 3,2 GHz-es órajelen üzemelt. És ez még nem is a vége az új technológiának, hiszen a 45 nanométeres gyártási eljárásban még bőven van lehetőség, például az órajel emelésére.

Úgy tűnik tehát, hogy saját fejlesztéseinek becsülendő eredményei ellenére nem kerül jobb helyzetbe az AMD. Ugyan a Sanghai processzor az ígéretek szerint 35 százalékkal lesz gyorsabb elődjénél, ám már az sem volt képes tartani a teljesítménytempót a Core 2 család architektúrájában rejlő erővel. Vagyis a két vállalat CPU-i között a számítási teljesítmény különbsége tovább fog nőni, amit a minap nehéz döntést meghozni kényszerült Advanved Micro Devices kénytelen lesz továbbra is nyomott árakkal ellensúlyozni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés