Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha túlterhelt a sok szeméttől a PC-nk…

Laptop

Ha túlterhelt a sok szeméttől a PC-nk…

…érdemes nagytakarítást végezni – erre pedig akár ingyenes szoftverrel is sort keríthetünk.

Minden számítógép-felhasználó életében eljön az a pillanat, amikor rádöbben, hogy a korábban gyorsnak tartott masina „valami miatt” lelassult. Nos, ez a valami az első indítástól egészen a felismerés pillanatáig tartó használatból származik – a feltelepített programok, a (fölösleges) Registry bejegyzések, az ideiglenes (internetes) állományok, a széttöredezett (fragmentálódott) winchester mind-mind ballasztként nehezedik a PC általános teljesítményére. Szerencsére ezen a helyzeten lehet (és érdemes is) változtatni: vagy manuális módon, ami inkább csak a hozzáértők számára javallott, vagy direkt erre szakosodott programokkal.

Ezek egyike a CCleaner (letöltés itt), amely a shareware és demó szoftverek táborából ingyenességével (freeware) tűnik ki. Az alkalmazás képes alapos takarítást végezni a böngészők (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome) tekintetében: az ideiglenes internetes állományokat, az URL history-t, a sütiket stb. mind eltávolítja. Emellett megbirkózik a Windows Recycle Bin, a nemrég megnyitott dokumentumok (Recent Documents), az ideiglenes és a log file-ok jelentette terheléssel is.

Amint azt már korábban is említettük, nem árt figyelmet fordítani a rendszerleíró adatbázisra sem – nos, a CCleaner eltüntetni a nem használt és idejétmúlt bejegyzéseket, ide értve a file-kiterjesztéseket, ActiveX vezérlőket, programazonosítókat, megosztott DLL-eket, fontokat, súgó állományokat, alkalmazás elérési útvonalakat, hibás parancsikonokat stb. Mindezt úgy, hogy backup lehetőséget is felkínál, vagyis ha valami olyasmit távolítottunk volna el, amire szükség lett volna, akkor a visszaállítás gyorsan és egyszerűen megoldható.

Az alkotói szerint teljes mértékben kémprogrammentes szoftver külső fejlesztőktől származó programokat is képes gatyába rázni: az ideiglenes állományait és file-listáit el tudja távolítani a Media Playernek, az eMule-nak, a Kazaa-nak, a Google Toolbarnak, a Netscape-nek, az MS Office-nak, a Nero-nak, az Adobe Acrobatnak, a Winrarnak – és a sor még sokáig folytatható.

A legújabb változatról
– Google Chrome támogatás
– biztonsági ellenőrzések tisztításának továbbfejlesztése
– továbbfejlesztett rekurzív tisztítási funkciók
– az INI FileKey hitelesítési rutinjában talált hiba javítása
– frissített INI állomány feldolgozási motor
– továbbfejlesztett információellenőrzés modern processzorok számára
– nyelvi és fordítási fejlesztések
– kisebb, a grafikus felületet érintő változtatások

A legfrissebb, 2.12.651-es változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés